fbpx
28 before 29
Persoonlijk

28 before 29!

Ja, je leest het goed. Dit is geen typefoutje. Daar staat 28. Ik ben tijdens onze reis door Japan jarig geweest en 28 jaar oud geworden. Slik, help. Niet dat ik me ineens veel ouder voel en in de ogen van velen ben ik ook nog helemaal niet oud. Maar toch, het is wel weer even een momentje. Dichterbij de 30 dan ooit!

Op 2 oktober had ik alleen heel sneaky in mijn beschrijving mijn leeftijd aangepast. Maar nu ruim 2 weken later wil ik dit moment toch niet zomaar voorbij te laten gaan. Daarom leek het mij leuk om een lijstje te maken. Hou je niet van lijstjes, dan adviseer ik je om door te klikken, want hier komt me toch een lijstje, dat wil je niet weten. Ik zag veel bloggers het lijstje 27 before 28 maken en dat vond ik een superleuk idee. Alleen was ik op dat moment bijna 28, dus bleef er te weinig tijd over om het lijstje te voltooien. Daarom in deze blog 28 dingen die ik gedaan wil hebben voordat ik 29 ben!

1. Iets nieuws proberen

Maar echt even uit mijn comfortzone, in de categorie skydiven, maar dan niet skydiven.

2. Minimaal één gerecht goed leren klaarmaken

Mijn culinaire skills bestaan tot nu toe uit pannenkoeken en shoarma. Mijn vriend houdt van koken, ik hou van eten. Maar ik mag komend jaar ook best wat meer voor hem koken!

3. Minimaal 1 keer per maand in bad gaan

Heb je een bad, gebruik je hem niet. Oh, weet iemand toevallig hoe lang Lush bathbombs houdbaar zijn? Asking for a friend…

4. Japans verbeteren

Nu kan ik al een beetje Japans, maar het lijkt me gaaf om me beter verstaanbaar te kunnen maken dan nu. Vooral omdat ik vaker terug wil!

5. 10km kunnen hardlopen zonder stoppen

Ik heb een haat/liefdeverhouding met hardlopen en sporten in het algemeen. Weet je nog? Lees het hier. Ik lever elke keer een intense mentale strijd of ik wel of niet ga wandelen tijdens een rondje rennen. Tot nu toe wint team ‘gewoon even 2 minuten wandelen’ altijd. Of team ‘vandaag sporten we niet’. Maar misschien moet ik gewoon even doorzetten…

6. 15 boeken lezen.

Ik koop naast veel notitieboekjes ook veel boeken. Die ik dan vervolgens niet lees. Ik hoop natuurlijk veel meer boeken te lezen dan 15, maar ik houd deze een beetje haalbaar voor mezelf.

7. Beter zorgen voor mijn planten

Sorry plantenbaby’s, het komt goed, ik beloof het.

8. Geld verdienen met mijn blog

Het is niet all about the money, maar hoe meer geld ik verdien met bloggen, hoe meer tijd ik dus kan steken in doen waar ik blij van word.

9. Sparen

Geld uitgeven is zoveel makkelijker, maar niet per se slimmer. Dus we gaan proberen een buffer op te bouwen komend jaar.

10. Minder vlees en zuivel eten

Oké, hier komen mij milieubewustere voornemens. Ik eet al vrij weinig vlees, maar wil toch nog iets minder dierlijke producten gaan eten. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

11. Minder plastic gebruiken

Sluit een beetje aan bij het voornemen van hierboven. Ik heb heel braaf herbruikbare boodschappentassen, waterflessen en lunchbakjes, alleen ik vergeet ze te vaak.

12. Op 12 (bijzondere) dates gaan

Samenwonen is.. ja, soms gewoon net iets te vaak samen thuis op de bank zitten. Ook leuk, maar er kan zoveel meer!

13. Vaker met vrienden en familie afspreken

Veeg die agenda’s leeg familie en vrienden, jullie volgende afspraak is met mij!

14. Op stap in eigen land

Misschien in combinatie met die vrienden en familie van het vorige punt? Er is zoveel te zien in Nederland en ik wil op pad!

15. Op vakantie in Europa

Oké, ik wil ook wel lekker naar het buitenland. Afgelopen jaren ben ik vooral ver weg geweest, maar dit jaar zoek ik mijn vakantie dichter bij huis.

16. Nog een keer naar de Formule 1

In Japan zijn we bij de Grand Prix van Japan geweest en dat was zo ongelooflijk tof! Het lijkt me echt supergaaf om er volgend seizoen nog één te zien. Hoeft niet per se Japan te zijn hoor, ik ben de moeilijkste niet.

17. De West Highland Way lopen

In een paar dagen 152 km wandelen door Schotland. Wil ik al lange tijd zo graag doen, maar blijf het maar uitstellen..

18. Minimaal 1 keer per week de fiets pakken

Ik heb misschien een nog grotere hekel aan fietsen dan aan sporten, maar ik kan gewoon niet overal de auto voor pakken. Of wel?

19. Vaker met Suki op pad

We hebben zo’n lief blij hondje, die niets liever doet dan met ons op avontuur gaan.

20. De werkkamer afmaken

Die is bijna af, maar nog niet helemaal. En juist die laatste dingen duren vaak het langst. Omdat ik ze uitstel. Net als beginnen…

21. De tuin afmaken

Als we dan toch bezig zijn met die werkkamer, kunnen we komend jaar ook even doorpakken in de tuin! Die is ook bijna af, maar toen dachten we ach, boeien, het wordt winter.

22. Zelf iets maken voor in huis

Ik vind altijd superleuk om zelf iets in elkaar te zetten. En dan heb ik het niet over een IKEA-bouwpakket, maar gewoon echt helemaal zelf.

23. Mijn 100steblog schrijven

We zijn nu bij #28…

24. Naar Lowlands

Afgelopen editie zo gebaald dat ik er niet was. 2019 ben ik er weer bij!

25. Een kruiswoordpuzzelboekje afmaken

Ja, je denkt misschien waarom? Maar ik krijg die krengen nooit vol! Ik begin elke vakantie vol goede moed in een nieuw boekje, and then life happens en verdwijnen ze.

26. Een maandchallenge voltooien

Welke dat wordt, geen idee. Ik sta open voor suggesties.

27. Een dagboek bijhouden

Ik vind het heel leuk om terug te kijken. Naar foto’s, naar tekst. En de resultaten van al deze plannen moeten natuurlijk goed worden bijgehouden.

28. Geheim…

Is deze geheim omdat ik na 27 dingen geen 28e meer kon bedenken? Misschien. Is het echt een geheim? Misschien.

 

Dat waren ze dan! 28 dingen die ik wil gaan doen voor ik 29 ben. Ik zal jullie om de zoveel tijd een update geven over de voortgang. Wish me luck!

Liefs,

Esther

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!