fbpx
Japan skyline
Reizen

5 hysterische plekken die je niet mag missen in Japan!

Japan is op meerdere fronten een cultuurschok. Niet in de laatste plaats omdat veel dingen vollédig over de top zijn. Ze schuwen in Japan felle (en veel) lampen, harde muziek en verkleedpartijtjes over het algemeen niet zo. Tijdens mijn vorige reis viel mijn mond vaak open van verbazing. En over één week is het gewoon weer zover! Dan stap ik voor de tweede keer in het vliegtuig naar Japan! Ik heb ook weer zoveel zin in al die gekte. Dus voor de thuisblijvers en iedereen die in de toekomst ooit naar Japan wil, hierbij 5 hysterische plekken die je niet mag overslaan!

1. Wat hier gebeurt weet niemand…

The Robot Restaurant in Shinjuku (Tokyo). Dit lijkt van buitenaf een enorme tourist trap (en dat is het misschien ook wel een beetje), maar geloof me, dit wil je niet missen! Het is niet echt een restaurant, eerder een dinnershow. Maar dan met robots. Het is te hysterisch voor woorden. Wat er precies gebeurt weet niemand. Het eten is niet zo bijzonder, maar de show is er echt een met een hoofdletter S.

robot restaurant tokyo

2. Alice aan de paddo’s en een pratende taart

Japan loopt over van de themacafés, van Hello Kitty tot Dracula. Daar moet je van houden, ik vind het prachtig. Eentje die je sowieso niet mag overslaan is het Monster Café in Harajuku (Tokyo). Niet alleen het decor ziet eruit als Alice in Wonderland die een stapel paddo’s naar binnen heeft gewerkt, ook het eten heeft alle kleuren van de regenboog. Daarnaast wordt er elk uur een show opgevoerd op een draaiende, pratende taart (ja echt) dus entertaining is het zeker! ’s Avonds is het er redelijk druk dus grote kans dat je dan een lange rij voor de deur aantreft. Laat je trouwens niet meteen afschrikken door de rijen in Japan, ze gaan vaak redelijk snel omdat de meeste Japanners alleen even snel wat eten en weer vertrekken. Maar bereid je er wel op voor dat je veel in rijen gaat staan. Maar kom hier dus in de middag als je niet in de rij wilt staan!

Monster Café

3. Zó-veel LICHTJES!

De foto hieronder heb ik aan het eind van de middag genomen op Dotonbori (Osaka) en zelfs dan is het al een redelijk heftig uitzicht. Maar ’s avonds, dan gaan alle lampen, bewegende borden en muziek aan. Je weet niet meer waar je kijken moet. Er is gewoon teveel te zien. Kortom, een zwaar gevalletje sensory overload. Dotonbori is eigenlijk een lange straat met allemaal restaurants, foodtrucks, kraampjes, winkels en spelhallen. En dus heel veel lichtjes. Er is in ieder geval genoeg om je de hele avond te vermaken. Vergeet ook vooral niet om ergens een portie Okonomiyaki te halen!

dotonbori

4. Georganiseerde chaos

Esther, ga je het nu echt hebben over een kruispunt? Ja, ik zet gewoon een kruispunt in dit lijstje. Shibuya crossing (Tokyo) is namelijk het drukste kruispunt ter wereld en het is er awesome. Ook hier veel lichtjes en veel schermen. Maar het oversteken zelf is ook echt een ervaring. Je staat te wachten met al die hordes mensen en als het stoplicht dan op groen springt ben je als een kind zo blij. Ja, we mogen! Dit kruispunt steek je niet één keer over, nee, je wilt blijven gaan. Als je dan uiteindelijk vaak genoeg bent overgestoken zoek je een hoger gelegen punt om het geheel van boven te bewonderen (en honderden filmpjes te maken). Bonuspunten als je een fotoshoot spot die het perfecte plaatje proberen te schieten voor het stoplicht weer op rood gaat.

shibuya crossing

5. Karten door de straten van Tokyo

De laatste, maar zeker niet de minste. In een Pikachupak (of een ander figuur, whatever floats your boat) met een kart door de straten van Tokyo gassen! Mario Kart in real life. Vergeef me het gebrek aan fotografisch bewijs, het regende intens hard tijdens onze rit. Ondanks de regen was het echt een van de gaafste dingen die ik ooit heb gedaan. Iedereen zwaait naar je en maakt foto’s (zij wel, de eikels). Echt een hele toffe ervaring. Dit jaar gaan we het sowieso nog een keer doen en dan beloof ik dat ik zorg voor een foto! Die dan hieronder zal verschijnen. Duimen jullie voor wat beter weer?

[Hier kan je dus over een tijdje een foto verwachten, hou het in de gaten]

Dit waren vijf hysterische dingen in Japan die je echt niet mag overslaan. Eervolle vermelding is er nog voor de Don Quiijote. Een winkel die álles verkoopt. Ik kan er bijna een aparte blog aan wijden. Al die maffe Japanse items (ik noem een kaaklijntrainer) vind je in deze zaak! De hele winkel door is een ervaring en nog best een flinke wandeling, want meestal zijn ze groot en bestaan ze uit meerdere verdiepingen. Tot slot is mijn advies om gewoon lekker rond te lopen in Japan, sla eens linksaf van het toeristenpad af en kijk waar je uitkomt. Het wordt sowieso een mooi avontuur!

Liefs,

Esther

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!