fbpx
Japan header
Reizen

5 redenen om van Japan te houden

Het kon niet anders dan dat Japan een plekje zou krijg op dit blog. De mensen die mij goed kennen weten dat Japan sinds onze reis van vorig jaar met afstand mijn favoriete vakantiebestemming is geworden (bekijk deze video voor een impressie!). Over een maand vertrekken wij weer naar Japan en ik heb er ontzettend veel zin in! Op dit blog zal ik daarom de komende tijd wat tips en tricks voor Japanreizen delen en uiteraard volgen er ook reisverslagen van onze komende trip. Maar om de categorie Japan af trappen, 5 redenen waarom ik hou van Japan!

1. Het eten

Ja, om maar meteen met in ieder geval de lekkerste reden te beginnen, het eten. Heeft eigenlijk weinig toelichting nodig. Niet alleen de sushi, maar ook de ramen, de okonomiyaki, de takoyaki, de onigiri’s, de mochi. Het is gewoon allemaal lekker. En het hoeft helemaal niet duur te zijn! Probeer vooral het aanbod van de straatverkopers en ook de selectie bij 7/11 (die je ook oprecht overal tegenkomt) is gewoon heel goed eten en totaal niet duur. Daarnaast vind je op elke straathoek, zelfs in het kleinste dorp, wel een ‘vendingmachine’ die snacks verkoopt, maar soms ook warme koffie of een volledige maaltijd. Alvast één tip, als er voor een tent een rij Japanners staat, is het sowieso goed eten!

Japan reden eten

2. De toiletten

Je hebt vast al eens gehoord van de supersonische toiletten in Japan en misschien gedacht “wat leuk”. Nou ik kan je vertellen, ze zijn in het echt nóg leuker! De eerste paar keer heb ik boven de wc gehangen met de automatisch-vertalen-optie in Google Translate app, want good heavens wat hebben die dingen veel knopjes en opties. Opties die je nooit had gedacht nodig te hebben, maar ó zo chill zijn nu je het bestaan ervan weet. Twee absolute toppers: de verwarmde wc-bril en de optie voor muziek of doorspoelgeluiden!

3. Pokémon is gewoon nog totally ok

En alle andere tekenfilm- of stripfiguren trouwens ook. Ik ben een 90’s girl en de eerste generatie Pokémon hoop ik nog steeds ergens in real life tegen te komen. Ook aan Disney en Studio Ghibli heb ik mijn hart verpand en links en rechts vind je daar ook nog wat sporen van in ons huis. Maar niet veel, want in Nederland moet je eigenlijk gewoon ‘normaal’ doen. Daarom is het zo fijn dat in Japan niemand zijn wenkbrauwen fronst als je een Totoro-knuffeltje aan je tas hebt hangen of als volledige Ash Ketchum door een winkelcentrum loopt. Je kan je innerlijke kind volledig laten gaan. I love it!

Japan reden pokemon

4. Alles heeft een kawaii-mascotte

Niet alleen de mensen steken hun liefde voor schattige figuurtjes niet onder stoelen of banken. Ook elk bedrijf heeft wel een schattig figuurtje ter promotie. Beste van alles zijn wel de karretjes altijd op vliegvelden langs komen crossen. In Japan hebben die namelijk een mega vrolijk muziekje. Toegegeven, het is een paar minuten leuk, daarna lichtelijk irritant. Ik snap ook niet hoe de mensen die zo’n ding besturen het de hele dag volhouden. Alles voor een glimlach!

Japan reden mascotte

5. Het contrast

Japan is een land van stad en natuur. Van traditie en vooruitgang. En overal kom je dat contrast tegen. Midden in een zakendistrict vind je een klein tempeltje. Een uurtje met de trein de stad uit en je staat midden in een prachtig bos. Er is zoveel afwisseling en zoveel moois dat één reis naar Japan vaak gewoon niet genoeg is.  Zodra je op het vliegtuig terug naar huis bent gestapt, ben je alweer plannen aan het maken voor een volgende reis. Ik in ieder geval wel…

Japan reden contrast

Dit waren maar vijf redenen waarom ik hou van Japan. Ik heb er nog veel meer, maar wees niet bang, die komen vanzelf aan bod in mijn volgende blogs! Als het hek van de dam is… Hebben jullie ook een favoriet vakantieland?

Liefs,

Esther

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!