fbpx
cadeaus
Bullet Journal,  Feestdagen

9 cadeautips voor een Bullet Journaler!

De feestdagen staan voor de deur en je wilt (of moet, #lootjestrekken) een cadeau kopen voor een Bullet Journal liefhebber. Misschien heb je een heel specifiek verlanglijstje gekregen, maar als dat niet zo is kan het nog best lastig zijn. Je wilt wat leuks kopen, maar wat? Of je bent die Bullet Journal liefhebber en wilt dat specifieke verlanglijstje maken. Wat zet je erop? Ik ga jullie helpen! In deze blog vind je 9 cadeau ideeën voor een Bullet Journal lover!

1. Een Bullet Journal

Ja, deze is vrij essentieel. Wil je beginnen met een Bullet Journal, dan heb je er minimaal één nodig. Natuurlijk is gewoon notitieboek ook voldoende, maar zoals je kunt lezen in mijn blog Hoe begin ik een Bullet Journal?, is het fijner om te werken met een notitieboek met dotted pagina’s. Dit maakt het Bullet Journalen namelijk een stuk makkelijker. Verder kan een tweede Bullet Journal ook nooit kwaad en met al die leuke kaften tegenwoordig is dit een ideaal cadeau!

cadeau Bullet Journal

2. Fineliners

Fineliners, je kan er nooit teveel hebben. Ze zijn er in verschillende diktes, schrijven en tekenen superfijn, zijn snel droog en je hebt geen balpen-effect. Dat je op de volgende pagina gewoon kan lezen wat je hebt geschreven. Niet omdat de inkt doorlekt, maar omdat de afdruk gewoon in het papier staat. Of heb ik dat alleen? Ik gebruik mijn fineliners in ieder geval heel veel en daarom zijn ze ook snel op. Een superfijn cadeau om te krijgen dus als Bullet Journal liefhebber!

3. Brush pennen

Naast fineliners kan je in een Bullet Journal veel gebruik maken van brush pennen. Deze pennen hebben een zachtere punt dan normale pennen en daardoor kun je makkelijker van die zwierige kalligrafie letters maken. Je hebt ze in alle kleuren en ook deze gaan op een gegeven moment op. Een voorraadje kunnen aanleggen is dus superfijn!

4. Stiften of potloden

Wil je ook graag illustreren in jouw Bullet Journal, dan is een pak stiften of potloden een heel handig cadeau om te krijgen. Een Bullet Journal kan soms best een beetje kleur gebruiken. Zelf merk ik ook dat mijn illustraties er met wat kleur toch echt beter uitzien! Met stiften is het wel opletten dat ze niet doorlekken (bleeding of ghosting) naar de volgende pagina. Ik gebruik zelf altijd Crayola Supertips en die werken heel fijn!

Bullet Journal cadeau pennen en potloden

5. Washi tape en stickers

Mijn volgende cadeautip is washi tape en stickers! Soms heb je namelijk gewoon geen zin om met potloden en stiften in de weer te gaan om een prachtige illustratie te maken. Met washi tape en stickers ziet het er dan snel toch leuk uit! Maar ze kunnen juist ook worden gebruikt om jouw illustraties aan te vullen of een foutje te verbergen. Ik gebruik ook altijd wel ergens washi tape. Ze zijn met eindeloos veel prints te krijgen, dus je vindt er altijd wel één die past bij jouw Bullet Journal!

6. Een witte gelpen

Witte pennen zijn ook geliefd door Bullet Journalers. Met een goede witte gelpen kun je foutjes corrigeren en mooie accenten maken bij het handletteren en illustreren! Ik maak zelf nu gebruik van de Uni-ball, maar de Sakura Gelly Roll staat echt hoog op mijn lijstje!

Bullet journal cadeau washi

7. Etui of tekendoos

Als je dan zo’n stapel pennen hebt verzameld, moet je ze ook nog ergens kwijt kunnen. Etuis en tekendozen zijn dan geen overbodige luxe! Als ik op pad ga, neem ik naast mijn Bullet Journal ook altijd wat pennen mee. Een klein (of groot) etuitje is dan superfijn, zo blijft alles bij elkaar. Thuis heb ik voor alle stiften een tekendoos staan (en meerdere losse potjes, maar daar hebben we het even niet over).

8. Een Bullet Journal boek

Je kan online enorm veel vinden over Bullet Journalen. Maar toch is het soms leuker om inspiratie te halen uit een boek. Zeker omdat een Bullet Journal natuurlijk een offline systeem is! Er zijn onderhand ook genoeg boeken geschreven over Bullet Journalen, de één nog leuker dan de ander. Ik blader zelf regelmatig door de boeken op mijn bureau om even wat op te zoeken of inspiratie op te doen. Een Bullet Journal boek is een superleuk cadeau om te geven en te krijgen (en is ook nog eens makkelijk in te pakken)!

9. Een workshop of training

Mijn laatste tip is een Bullet Journal workshop of training als cadeau! Zowel online als offline worden een hoop leuke workshops georganiseerd voor Bullet Journal lovers. De één nog creatiever dan de ander! Omdat het soms nog best lastig is inspiratie te vinden is zo’n workshop ideaal voor nieuwe ideeën. Misschien ben je daar ook naar op zoek of wil je juist meer leren over bijvoorbeeld illustreren in je Bullet Journal. Dan heb ik nu een hele leuke tip voor je!

Bulletjournalstore.nl geeft namelijk in samenwerking met Anne Jorinde Kuiper van Gouden Lijntjes een online training speciaal voor illustreren in een Bullet Journal! De training start op 5 januari 2019 en bestaat uit 4 online videolessen en 2 Facebook livesessies. Je leert dan de basics van illustreren en hoe je jouw illustraties, bijvoorbeeld door middel van kleurgebruik, naar een hoger niveau kan tillen!

Wil jij 2019 ook lekker creatief beginnen? Of wil je nog iets meer weten? Kijk dan snel hier! Je kan daar jouw kaartje kopen en je vindt er meer informatie over de training. Nu mag ik jullie van Bulletjournalstore.nl voor deze training een korting aanbieden! Hoe leuk is dat? Als je gebruik maakt van de code ‘quelquechose‘ bij het afrekenen krijg je 20% korting op de training! Deze korting is geldig tot 14 december 2018. Ik ga de training ook volgen en ik heb er onwijs veel zin in! Doe je ook mee?

Dit waren alweer mijn 9 cadeautips voor een Bullet Journal liefhebber. Ik hoop dat je er wat aan hebt voor de komende feestdagen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!