fbpx
the Christmas Chronicles
Feestdagen,  Films en series

A Christmas Prince: The Royal Wedding, zien of overslaan?

Vorig jaar gaf Netflix ons het allerbeste (en tegelijkertijd allerslechtste) kerstcadeau ooit. De film A Christmas Prince. Hij was zo ontzettend slecht, dat ie weer leuk werd. Nou, dat trucje wilde Netflix graag nog een keer flikken, dus zijn ze dit jaar met een vervolg gekomen,  A Christmas Prince: The Royal Wedding. Hij staat sinds 30 november op Netflix en ik heb hem voor jullie bekeken. Want is het ze weer gelukt? Of is dit tweede deel gewoon alleen maar heel erg slecht?

A Christmas Prince: The Royal Wedding

De film begint 349 dagen, 11 uur, 23 minuten 7 seconden na het einde van de vorige (but who’s counting? Nou Amber dus…). Amber en prins (nu koning) Richard zijn nog steeds tot over hun oren verliefd en hebben het afgelopen jaar flink wat afgereisd tussen New York en Aldovië (ligt waarschijnlijk naast Belgravië). Netflix wil ons dat heel graag duidelijk maken met een nét iets te lange montage van vliegtuigen en paspoorten die worden gestempeld. We snappen ‘m, ze hebben veel heen en weer gevlogen.

In het leven van Amber is sinds haar verloving veel veranderd. Ze wordt binnenkort koningin van een klein land, haar blog gaat als een trein, de paparazzi ligt overal op de loer en haar vader is ineens een compleet andere man! Maar echt, ander uiterlijk alles. Alsof het een andere acteur is…

Als Amber aankomt in Aldovië heeft ze enorm veel zin om met het plannen van haar bruiloft te beginnen. Maar dan begint iedereen in het kasteel zich ermee te bemoeien en alle wensen van Amber worden van tafel geveegd vanwege het ‘koninklijke protocol’. Richard is vervolgens nergens te bekennen want hij is superdruk met zijn ‘Make Aldovia Great Again‘ plan. Als er dan nog ook nog van alles mis blijkt te zijn met de koninklijke financiën, lijkt er toch serieus trouble in paradise voor het bruidspaar. Als dat maar goedkomt!

a christmas prince - the royal wedding
© Netflix

Zien of overslaan?

Net als de eerste is ook deze film gewoon heel erg slecht. Maar is A Christmas Prince: The Royal Wedding zó slecht, dat hij weer leuk is en je hem móet zien?

Er zitten wat serieuze eyebrow raising moments in deze film. Bijvoorbeeld het accent van Sahil de weddingplanner uit India, really Netflix? Jullie dachten we gooien gewoon alle stereotypen op één hoop? Verder is het verhaal van A Christmas Prince: The Royal Wedding mogelijk nog rommeliger dan de eerste film en sommige dingen zijn gewoon echt heel erg lelijk gedaan. Het sleeën, de jurk, de conga in een kerstfilm en actrice Rose McIver die ongeveer de hele film net zo kijkt als op de foto hierboven…

Maarja, dan het kasteel, de sneeuw, de kerstbomen, de prins, het sleeën, de jurk, de conga in een kerstfilm en actrice Rose McIver die ongeveer de hele film net zo kijkt als op de foto hierboven… Shit, het is gewoon zo ontzettend vermakelijk. En slecht. Maar vermakelijk. Mijn advies, zet je verwachting op -10, pak er een groot glas wijn bij en geniet gewoon van alle slechte momenten die deze film zo heerlijk maken!

Bekijk hieronder de trailer van A Christmas Prince: The Royal Wedding!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!