fbpx
Persoonlijk

And the Liebster Award goes to…

“Ik wil graag mijn fans bedanken…”, oké, oké, zo’n award is de Liebster Award niet. Maar het lijkt me zo gaaf om ooit zoiets te kunnen zeggen. Een acceptance speech geven die veel te lang duurt en dan worden onderbroken door de altijd subtiele rond-het-alsjeblieft-af-muziek. Ik oefen ook al jaren op mijn verbaasde Wie? Ik??-gezicht voor als ik dan zou winnen. Grote ogen, mond open, hand voor je mond, knijp in de hand van degene naast je, sta op, knuffel degene naast je, loop naar het podium. Niet vallen, niet vallen! Zo’n award is de Liebster Award dus niet. Maar wat dan wel?

De Liebster Award is een virtuele award voor blogs. Bloggers nomineren andere blogs die ze leuk vinden, die hen inspireren. De nominatie is dus superlief en komt met een leuk vragenlijstje om jou wat beter te leren kennen. Ik ben genomineerd door Nydia van Dreaming with Nydiart en voel me echt mega vereerd! Ik heb met plezier haar artikel gelezen en vind de vragen die ze voor mij heeft bedacht ook echt zó leuk! Dankjewel Nydia!

liebster award

Vragen van Nydia aan mij

Van welke kleine dingen word je blij?
Oeh, meteen een lastige.. Niet omdat ik er geen kan bedenken, maar juist omdat ik er zoveel kan bedenken! Ik heb er zelfs  in mijn Bullet Journal een hele pagina aan gewijd. Ik schrijf daar alle dingen op waar ik van moet glimlachen. Een paar toppers zijn toch wel dat eerste kopje koffie in de ochtend, op een zonnige herfst- of winterdag in het bos lopen, vogels die fluiten, muziek waar ik kippenvel van krijg, de geur van vijgen, kijken naar gelukkige mensen of één van onze beesten die iets leuks doet.

Wat is je favoriete jeugdherinnering?
Alle kerstdagen. De feestdagen eigenlijk sowieso. Ik ben echt een wintermens, ik vind het dan zo knus en gezellig. De kerstboom in huis, alles versierd. Je deed ook heel veel samen met elkaar. De familie kwam langs. Lekker eten, laat opblijven, iedereen mooi aangekleed. Ik heb altijd hele blije winters gehad. Dus daar denk ik ook met heel veel plezier aan terug. Kerst = vrolijkheid.

In welk jaartal zou je weleens geleefd willen hebben? (denk aan steentijd / middeleeuwen / 50’s / 60’s / 70’s / 80’s noem maar op)
De tijd van Pride & Prejudice, heerlijk met van die zwierende jurken en paarden en koetsen overal. Mannen die nog dansden en net zo dramatisch verliefd waren als de vrouwen (zo gaat het in de film in ieder geval). Maar dan zou ik wel aan de kant waar een beetje geld zit willen leven, volgens mij was het niet zo’n feest als je wat minder te besteden had.

Wat voor titel zou je je leven geven als het een film was?
“Wordt aan gewerkt”. Mijn hoofd houdt nooit op met denken en dat is soms heel positief, maar soms ook best lastig. Ik blijf dus ook altijd bezig met mezelf verbeteren en nieuwe dingen proberen. Ik heb oprecht nog geen idee waar ik over een paar jaar sta dus die echte titel kan ik pas op het allerlaatst geven.

Welk talent die je niet bezit zou je het liefst willen kunnen (en waarom)?
Zingen. Ik zing nu ook niet heel vals hoor, beetje in de categorie de glazen blijven nog wel heel. Maar ik zou het zo heerlijk vinden als elke noot gewoon klopt, dat het uit je tenen komt en hard kan. Zingen vind ik zo heerlijk therapeutisch en ik zou graag zo goed willen zingen dat ik er niet meer voor zorg dat andere mensen een (gehoor)therapeut nodig hebben na een riedeltje van mij.

Wat helpt jou op sombere dagen om opgevrolijkt te worden?
Ook hier heb ik een hele pagina aan gewijd in mijn Bullet Journal. Vaak omdat ik op zo’n sombere dag vergeet wat nou ook alweer hielp de vorige keer. Soms is opgerold op de bank liggen en wachten tot de dag voorbij is echt de enige oplossing. Maar meestal helpt het als ik naar buiten ga, iets ga tekenen of een bad neem. Ik luister ook naar muziek waar ik blij van word of ik knuffel eens goed met mijn huisdieren. De oplossing is voor mij dus eigenlijk om gewoon iets te gaan doen, maar het ook gewoon te accepteren als sombere dag. Morgen weer beter.

Waarvoor mag iemand je wakker maken midden in de nacht?
Eten. Hier kan ik heel kort over zijn. Mij mag je wakker maken voor eten. Maar dan wel echt slecht eten. Hotdogs, cheeseburgers, een zak drop, pannenkoeken… Oké, nu heb ik trek. Ben zo terug.

Wat zijn je ergste cravings?
Ja, eten dus. Dezelfde gerechten waar je me voor wakker mag maken zijn ook de dingen die ik het liefstall day every day zou eten. Helaas is veel niet zo goed voor de lijn. Dus probeer ik nu gezondere opties ook lekker te vinden. Maar het is gewoon niet net zo lekker. Ik ben ook best jaloers op mensen die zo’n zak wortels kopen als snack en daar dan écht van genieten. Hou op met me hoor!

Als je een dag in je leven mocht veranderen, welke dag zou je dan uitkiezen?
Klinkt misschien heel cliché, maar ik zou geen één dag veranderen eigenlijk. Begrijp me niet verkeerd, ik heb een hoop serieus bitse dagen meegemaakt, maar allemaal hebben ze uiteindelijk wel iets positiefs opgeleverd. Vaak niet direct, maar uiteindelijk wel. Ik denk echt weleens wat als, maar ik zou alles wat ik heb meegemaakt voor geen goud willen missen. Het hoort allemaal bij mij. En alle fijne dagen wil ik sowieso niet veranderen!

Wat maakt jou de persoon die je nu bent?
Al die dagen die ik voor geen goud zou willen missen. Maar ook ikzelf, met een dorp van mensen achter me. It really takes a village to raise an Esther. Mijn familie, mijn vriend, mijn vrienden, mijn huisdieren. Allemaal hebben ze wel ergens een zetje gegeven, een moertje aangedraaid of een plugin geüpdatet.

Dat waren mijn antwoorden! Zit er iets tussen dat je niet had verwacht?

Dan nu, de Liebster Award regels!

Als je meedoet met de Liebster Award zijn er nog wel een paar regeltjes waar je je aan moet houden! Dit zijn de volgende:

 • Bedank de persoon die jou heeft genomineerd (nogmaals dankjewel Nydia!)
 • Post een link naar zijn of haar blog (klik er maar eens op, word je blij van!)
 • Zet een foto van de award op je blog;
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd;
 • Nomineer 5 tot 11 blogs;
 • Bedenk 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert;
 • Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd
  en bezorg hen de link van je eigen blogpost;
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost.

Mijn Liebster Award nominaties zijn…

*tromgeroffel*

Mijn vragen aan jullie…

 1. Wat vind je het leukst aan bloggen?
 2. Waar houd je je mee bezig als je niet blogt?
 3. Wat is jouw favoriete plekje in huis?
 4. Wat heb je als laatste uit de koelkast gepakt?
 5. Eerst melk of eerst cornflakes?
 6. Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
 7. Welke film kan je voor eeuwig terugkijken?
 8. Welk liedje heeft jou recent geraakt?
 9. Waar zou je nog een keer heel graag naar toe willen?
 10. Met wie zou je graag voor één dag van leven ruilen?

Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden! Ik vond het in ieder geval super leuk om alle vragen van Nydia te beantwoorden en nieuwe vragen te bedenken. Wil je nog 5 andere dingen weten over mij? Check dan deze blogpost! Wat is de leukste vraag die ooit aan jou is gesteld? Wie zou jij nomineren voor een Liebster Award?

Liefs,

Esther

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!