fbpx
cadeau Bullet Journal
Bullet Journal

Bullet Journal: Tips voor beginners!

Je zit met je Bullet Journal voor je neus en maakt een rondje op het internet voor wat tips en inspiratie. Alleen, alles wat je vindt ziet er zo ingewikkeld en tijdrovend uit dat de moed je meteen in de schoenen zakt. Je klapt je Bullet Journal dicht en hij verdwijnt in de kast. Herkenbaar? Dan heb ik nu 5 tips voor je die het starten van een Bullet Journal makkelijker maken. Hier zijn mijn tips voor Bullet Journal beginners!

1. Begin bij de basis

Deze tip ligt natuurlijk erg voor de hand, maar toch zie ik (zeker op Instagram en Pinterest) erg veel mensen die zeggen dat ze Bullet Journalen, maar vervolgens totaal geen gebruik maken van de Bullet Journal methode. Vaak houden ze gewoon een dagboek bij. Mijn tip is dus om je even te verdiepen in wat de Bullet Journal methode nou precies inhoudt. Lees bijvoorbeeld mijn blog over hoe je een Bullet Journal begint of lees het boek van de bedenker van de Bullet Journal methode!

Bullet Journal daily log

2. Maak het jezelf niet te moeilijk

Deze sluit aan op mijn vorige tip. Als je de Bullet Journal methode snapt en je gaat aan de slag, probeer het jezelf dan niet meteen te moeilijk te maken. Begin niet direct met 10 trackers of uitgebreide kunstwerken op elke pagina. Houd het minimaal en makkelijk. De Bullet Journal methode leent zich heel goed voor veel creativiteit, maar dat is niet waar het om draait!

3. Gebruik een ‘dotted notebook’

De volgende van mijn tips voor Bullet Journal beginners is om een dotted notebook te gebruiken. Een notitieboek met puntjes in plaats van lijntjes dus. Het is uiteraard niet verplicht en in een gelinieerd notitieboek kan je ook prima Bullet Journalen, maar ik vind het persoonlijk prettiger werken! De pagina’s zijn door de puntjes makkelijk in vakken te verdelen en alles wat je opschrijft springt er meer uit.

Bullet Journal setup 2019 empty

4. Maak gebruik van potloden

Wil je toch echt al heel graag wat creativiteit toevoegen aan je Bullet Journal, maar ben je bang dat het fout gaat? Schets dan eerst met een potlood wat je wilt schrijven of maken. Zo kan je eventuele foutjes, zoals plaatsing van de tekts en grote van de letters, nog makkelijk corrigeren. Als je dan op het punt komt dat je met een pen aan de slag gaat, ga dan langzaam! Zo snel als iedereen het in al die video’s doet is of dankzij jaren oefening of dankzij versneld afspelen. Ga in het begin gewoon lekker langzaam, doe ik ook!

5. Pak een liniaal erbij

De liniaal is de laatste in mijn rijtje tips voor Bullet Journal beginners. Of bij gebrek aan een liniaal, iets anders waar je een potlood of pen strak langs kan trekken. Het lukt mij onderhand steeds beter om uit de losse pols rechte lijnen te maken, maar als ik echt strakke lijnen wil, pak ik er gewoon nog steeds een liniaal bij! De puntjes in een dotted notebook helpen daar ook goed bij.

pwm header

Dit waren mijn tips voor Bullet Journal beginners! Als laatste bonustip, en eigelijk ook de belangrijkste, probeer het een tijdje. Gebruik de basismethode en begin later pas met alle extra’s. Ryder Carrol, de bedenken van de methode, adviseert 2 tot 3 maanden, omdat het kwartje vaak echt valt na de eerste keer migreren. Als je Bullet Journal eenmaal vast onderdeel van je routine is dan gaat er een wereld voor je open! Een wereld met eindeloze creatieve opties, of niet, want lekker minimaal is je Bullet Journal ook helemaal goed!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!