fbpx
bullet journal flip through
Bullet Journal

Bullet Journal: Weekly spread flip through

Toen ik afgelopen januari in mijn Bullet Journal wilde beginnen, vond ik het best moeilijk om de eerste lijnen te zetten. De perfectionist in mij wilde meteen Pinterest-waardige pagina’s en wat was nou leuk genoeg? En de praktische vraag, welke weekindeling was nou het best? Uiteindelijk ben ik gewoon begonnen en merkte ik dat ‘de beste’ weekindeling voor iedereen anders is. Je moet gewoon verschillende dingen proberen en dan ontdek je vanzelf wat voor jou goed werkt. Toch iets met open deuren en intrappen, maar goed. Als ik nu halverwege het jaar terugblader in mijn Bullet Journal, zijn bij mij al een aantal verschillende weekindelingen de revue gepasseerd. Zelf ben ik ook altijd op zoek naar nieuwe ideeën en daarom wil ik graag met jullie delen welke weekly spreads ik de afgelopen maanden allemaal heb geprobeerd!

Rustig begonnen in januari

Na uren op YouTube en Pinterest te hebben doorgebracht om inspiratie op te doen, was mijn eerste week in januari nog heel veilig. Ik had veel gelezen over wat je vooral niet moet doen als je met een Bullet Journal begint en één belangrijke tip was: doe niet meteen te veel! Je moet niet direct de moed en zin verliezen omdat je elke week zoveel tijd kwijt bent aan tekenen, knippen en plakken. Daarom was mijn eerste spread er eentje zonder toeters en bellen. Gewoon rustig van start. Heerlijk ook trouwens dat 2018 op een maandag is begonnen, de perfectionist in mij kan dat enorm waarderen.

bullet journal januari

Meer ruimte in februari

De hele week op één pagina vond ik toch wat te krap en dus ben ik vanaf februari mijn week over twee pagina’s gaan verdelen. Op deze manier kon ik ook ruimte voor notities gaan toevoegen en een deel van de spread gebruiken om alvast naar volgende week vooruit te kijken. Hierdoor hoefde ik niet elke keer terug te bladeren naar het maandoverzicht (#bulletjournalproblems). Verder ben ik niet te veel afgeweken van wat ik in januari prettig vond. Vrij basic werkte voor mij toch het best. Wel nog een leuk kleurtje en wat washi tape toegevoegd om het geheel af te maken.

Bullet Journal februari

Experimenteren in maart

Eigenlijk was ik best tevreden over hoe de voorgaande weken eruitzagen, toch wilde ik in maart wat anders gaan proberen. Gewoon even uit mijn comfort-zone. Je moet scherp blijven natuurlijk. Misschien ontdekte ik wel iets leuks! Ik sluit niet uit dat het feit dat ik een stapel nieuwe stickers en washi tapes had gekocht hieraan heeft bijgedragen, maar het resultaat was toch iets drukker dan ik gewend was. Erg praktisch en overzichtelijk was deze spread niet. Voor mij was er te weinig ruimte om mijn week kwijt te kunnen. Maar ik moet zeggen dat ik nog steeds wel erg vrolijk word van deze pagina’s.

BuJo maart

 

Een beetje van beide in april

Kijk, heeft mijn uitstapje in maart toch wat opgeleverd. In april ben ik teruggegaan naar de oude vertrouwde indeling van februari, maar wel met wat meer decoratie. Allemaal iets minder basic, maar nog wel praktisch en overzichtelijk. Het notitievak heb ik hier weer teruggebracht, maar eigenlijk gebruikte ik die niet vaak. Ik was al vrij vroeg begonnen met brain dump-pagina’s, waar ik al mijn lijstjes, notities en gedachten kwijt kon. Het notitievak werd dus een beetje overbodig.

BuJo april

Handlettering in mei en juni

Nog altijd breng ik veel tijd door op Pinterest om inspiratie op te doen voor mijn Bullet Journal. Zo kwam ik eind april ook een weekindeling tegen met een heleboel handlettering, echt superleuk. En tadaa, het verscheen in mijn Bullet Journal! Het feit dat deze ook rammend snel te maken was heeft er wel voor gezorgd dat ik hem strak twee maanden heb volgehouden, zonder grote aanpassingen. Het vak voor notities is in mei en juni helaas wel gesneuveld. De handlettering nam meer ruimte in en ik kan niet zonder mijn vooruitblikje. Daarnaast maakte ik nog steeds goed gebruik van mijn brain dump-pagina’s en was ik losse notitieboeken onderhand aan het volknallen met ideeën voor mijn blog!

BuJo juni

Traveler’s Notebook-style in juli

Op Instagram volg ik eigenlijk meer accounts over Traveler’s Notebooks dan Bullet Journal accounts. Sommige mensen gebruiken hun TN als Bullet Journal, maar toch worden deze vaak in een andere stijl gevuld dan de meeste Bullet Journals. Iets minder doodles, iets meer stempels en een vintage feel. Dit heb ik ook een maand geprobeerd in mijn Bullet Journal, maar ik moet toegeven dat ik hem minder geslaagd vind. Hoewel het een erg praktische en snel te maken indeling is, vond ik het gewoon niet zo tof als in een echte TN. Dus wat doe je dan? Juist, een dagboek beginnen in je TN zodat je naar hartenlust kan stempelen en stickeren!

BuJo juli

Verticaal in augustus

Vanaf deze week gebruik ik voor het eerst een verticale indeling! Ik heb er even over nagedacht om terug te gaan naar mijn oude vertrouwde indeling van de maanden daarvoor. Die ging lekker en kostte niet zoveel tijd en moeite. Maar eigenlijk had ik daar geen zin in. Dus heb ik het internet afgestruind en kwam ik deze indeling nota bene tegen bij de webwinkel waar ik mijn Bullet Journal heb gekocht! Ik heb hem iets aangepast en ga vanaf deze week ook meer dingen bijhouden gedurende week. Zo heb ik naast evenementen en taken ook vakken toegevoegd voor sporten, mijn waterinname (1 stipje per 200 ml), de uren die ik heb geslapen en mijn avondeten. Ook het notitievak heeft weer een comeback gemaakt! Ik vind het uiteindelijk toch wel fijn soms iets te kunnen noteren tijdens de week, dan kan ik het later makkelijker terugvinden. Ik ben heel benieuwd of ik deze verticale indeling prettig ga vinden!

BuJo augustus

En dat waren ze alweer! Mijn weekly spreads van januari tot nu. Welke vind jij de leukste? Ben je team horizontale of verticale weekindeling? Laat het me weten!

 

Wat gebruik ik in mijn Bullet Journal:

Leuchtturm 1917
Sakura Pigma Micron fineliners
Tombow ABT Dual-Brush pennen pastel
Crayola Viltstiften
Cirkelsjabloon/Liniaal

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!