fbpx
Interieur

Mijn favoriete plekjes in huis!

Deze week wonen mijn vriend en ik precies 1 jaar in ons grote-mensen-huis! Het blijft toch onwerkelijk dat er een stukje grond op deze aardbol ‘van mij’ is. En dat daar dan ‘mijn huis’ op staat. Goed, het is ook van mijn vriend en eigenlijk vooral ook van de bank, maar toch ook een beetje van mij! We zijn vorig jaar meteen aan de slag gegaan om van dit huis ons huisje te maken. Waar ik bij de inrichting van ons oude flatje veel heb geprobeerd een compromis te vinden met mijn vriend, kreeg ik van hem nu de vrije hand. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen en ik heb er dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Hoewel ons huis nog lang niet helemaal naar mijn zin is, zijn er een paar plekken in huis waar ik al echt vrolijk van word. In dit artikel deel ik daarom een paar van die favoriete plekjes van mijn huis met jullie!

Plekje waar ik tv kijk

Laten we beginnen met ons tv-meubel. Hier ben ik echt heel erg trots op. Ik heb het internet afgestruind op zoek naar een houten tv-meubel op wielen. Wielen waren een must. Waarom wielen vraag je je af? Omdat ik net als de rest van Nederland het industriële effect ervan heel gaaf vind. Daarnaast had ik ook een deal gesloten met mijn vriend dat hij geen grotere tv zou kopen als hij dan wel een beamer mocht. Dus vanuit praktisch oogpunt was het ook noodzakelijk dat we ons tv-meubel konden wegrijden indien nodig. Ik kon alleen nergens vinden wat ik zocht. Dus heb ik mijn superhandige oom gevraagd of hij er één voor mij wilde maken. Hij zei ja en hier is hij dan! Handige ooms for the win! Ik heb hem zelf uiteindelijk nog gebeitst om hem wat te verouderen en toen was hij ready to roll! Letterlijk en figuurlijk…

.tv meubel

Plekje waar ik zit

Ah, mijn stoel. Officieel fauteuil, maar dat klinkt weer zo serieus. Krijg dan ook meteen de neiging om het heel overdreven hardop te zeggen, fooo-tui-ullll. Of zonder de L, fooo-tui-uww. Maar goed, ik dwaal af. Deze stoel moet toch wel mijn meest favoriete aankoop zijn in mijn hele huis. Ik denk dat ik voor deze stoel altijd wel een plekje zal blijven vinden. Hij zit onwijs lekker en is daarnaast ook nog leuk om naar te kijken. Het oog wil uiteraard ook wat. Eerlijk is eerlijk, toen we dit huis kochten was ik eigenlijk op zoek naar een iets zwaardere bruin leren stoel. Een beetje in de categorie Chesterfield. Ik houd van grote leren fauteuils waar je voor een knisperend (knetterend? knapperend?) haardvuurtje helemaal in weg kunt kruipen met een dekentje en warme chocolademelk. Ik ben een wintermens dus dat is altijd een beetje mijn graadmeter. Nou in deze stoel van BePureHome lukt dat prima! De Rodeo is lekker groot en bulky, maar ziet er verrassend lichtvoetig uit door zijn hoge metalen poten. Paar kussens erin, Bert de plant ernaast en het plaatje is af. Love it!

bepurehome rodeo

Plekje waar ik eet

Een ander plekje waar ik graag veel tijd doorbreng is onze eetkamer. Toen wij voor het eerst in dit huis kwamen kijken en we die lichtstraat zagen waren we eigenlijk meteen al verkocht. Ons huis is vrij lang en daardoor soms een beetje donker, maar deze lichtstraat maakt een hoop goed. Daarnaast hebben we de donkere vloer vervangen voor een lichte vloer en vind je hier ook één van de accentmuren in mijn huis. Early Dew, echt eeuwige liefde. We hebben in de eetkamer ook veel gebruik gemaakt van eikenhouten accenten en een ander favorietje van mij, eetkamerstoelen in Eames stijl. Niet de echte, want ik moet ook eten, maar verdomd goed gelukte replica’s. Early dew, Eames, Eikenhout. Was niet expres, ik zie het nu ook pas…

eetkamer dining

Plekje naast mijn bed

Last but not least, mijn Pinterest-projectje! De hele zijkant van mijn bed is geïnspireerd door Pinterest. Gotta love it. Onze nachtkastjes heb ik ook jawel jawel, zelf gemaakt! Ik kwam op Pinterest deze DIY tegen en vond hem zo gaaf dat ik hem zelf heb geprobeerd. Ze zijn zeer geslaagd en zitten meubelmaak-technisch uitermate goed in elkaar, al zeg ik het zelf. Ook het lampje kom je overal op Pinterest tegen en heeft mijn vriend voor mij in elkaar gedraaid. In onze slaapkamer vind je ook de tweede accentmuur in huis, Expression Blue. Van blauw in de slaapkamer schijn je rustig te worden, wat ideaal is voor lekker slapen. Of dat ook geldt als je de muur achter het hoofdeinde blauw maakt weet ik niet. Die muur zie je natuurlijk het minst. Maar goed, mooi is het wel! Mona de Monstera zorgt tot slot nog voor wat zuurstof en broodnodig groen en maakt het plaatje compleet! Wat zijn jouw favoriete plekjes in huis?

Nachtkastje

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!