fbpx
personal bullet journal
Bullet Journal

Get Personal in je Bullet Journal!

Een Bullet Journal is niet alleen agenda waar je veel creativiteit in kwijt kan. In je Bullet Journal kan je ook heel goed je persoonlijke groei vormgeven en volgen. Met habit mood trackers ben je al een heel eind, maar je kan veel meer bijhouden! Wil jij je Bullet Journal meer gebruiken voor persoonlijke groei? In deze blog geef ik je een aantal voorbeelden die jij zo kan toepassen in jouw eigen Bullet Journal!

Stel doelen voor jezelf

Laten we beginnen met vooruitkijken. Wat wil je in je leven, dit jaar of de komende maand bereiken? Wat zijn je doelen? Je Bullet Journal is een prima plek om dit eens uit te schrijven. Begin groot en werk je doelen dan uit in kleinere acties. Deze acties kun je inplannen en je kunt jezelf bijvoorbeeld ook een deadline geven. Op een groot einddoel kun je jezelf helemaal blind staren, hoe ga ik dit in hemelsnaam doen? Maar door het op te breken in kleinere taken wordt dat onbereikbare doel vanzelf ineens haalbaar!  

bullet journal personal goals

Maak gebruik van affirmations 

Dan nu naar het heden. Vaak hoor ik mensen zeggen, “I am my one worst critic”, maar dan in het Nederlands uiteraard. Ik denk dat iedereen daar weleens last van heeft. Kan ik dit wel? Wat als ze me niet aardig vinden? Gedachten die enorm veel energie kunnen kosten. Ik heb er zelf ook last van en ik maak daarom gebruik van affirmations. Dit zijn positieve dingen die je tegen jezelf zegt. Ik kan dit, ik ben de beste keus, ik ga deze sollicitatie rocken! Je begrijpt het, zeg dus actieve positieve dingen over jezelf. Je hersenen pikken dat op en dan voel je jezelf op dat moment iets beter. Schrijf dus elke dag iets positiefs op en herhaal ze voor jezelf. Maak er een mantra van. Wees je eigen hype girl

Bullet Journal personal affirmations

Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Als laatste gaan we terugkijken. Gebruik je Bullet Journal om bij te houden waar je allemaal dankbaar voor bent. Kijk naar al die dingen en mensen die je al om je heen hebt. Door dit op te schrijven en hierbij stil te staan, ben je eerder tevreden. Door je te focussen op wat je allemaal niet hebt, mis je alles dat er al wel is! Je kan dagelijks dingen opschrijven of bijvoorbeeld aan het einde van maand. Ik heb voor 2019 een jaaroverzicht gemaakt, zodat ik alles waar ik dankbaar voor ben straks in één oogopslag kan zien! 

Personal Gratitude Log

Dit waren een paar voorbeelden hoe je jouw Bullet Journal kunt gebruiken voor je persoonlijke groei. Er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden te vinden, en dat is nou juist het mooie! Je kan het precies zo maken dat het bij jou past! Gebruik jij jouw Bullet Journal al voor je persoonlijke groei? 

Welke producten ik gebruik:

Leuchtturm 1917

Sakura Pigma Micron fineliners

Crayola 50 Supertips Viltstiften

Fudenosuke brush pen 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!