fbpx
Pets in suitcase
Reizen

Ik ga naar Japan en ik neem mee…

Het is zover. De koffers zijn gepakt, zonder mijn huisdieren helaas, maar we zijn klaar om te gaan! Ik heb braaf mijn paklijst gevolgd en heb daardoor eigenlijk nog best veel ruimte over in mijn koffer! Score! Dat betekent meer ruimte voor souvenirs dus. Ik ga helemaal los! Naast de standaardbagage zoals kleding en toiletspullen, heb ik voor mijn reis naar Japan ook nog wat andere dingen bij me. Mocht je ooit naar Japan gaan, dan is het handig om het volgende ook mee te nemen!

1. Japan Rail Pass

Japan is een land dat heel erg geschikt is om met de trein te ontdekken. De treinen gaan vaak, zijn snel en rijden op tijd. Het werkt dus als een… ja, trein! Het grootste deel van het spoornetwerk wordt gerund door Japan Railways (JR). Dit bedrijf verkoopt speciaal voor toeristen de Japan Rail Pass. Met deze pas kun je onbeperkt gebruik maken van de JR-treinen, de Shinkansen (die supersnelle), JR-ferry’s en nog veel meer. De prijs is misschien even schrikken maar het is het meer dan waard. Als je van plan bent gebruik te maken van de Shinkansen heb je het bedrag er ook zo uit!

2. Suica Card

Dit is eigenlijk de Japanse variant van de ov-chipkaart. Met de Japan Rail Pass kan je met praktisch alle treinen reizen, maar soms loop je toch tegen een private lijn op, of kan je beter met de metro. In plaats van dat je gaat staan hannesen bij een kaartjesautomaat met stationsnamen, etc., kan je met deze kaart gewoon in- en uitchecken. Net zoals in Nederland. Kind kan de was doen. Je kan de Suica Card van te voren bestellen via internet, maar je kan hem ook in Japan zelf uit een automaat halen. Qua prijs zit er niet zoveel verschil in. De Suica Card komt uit de regio Tokyo, maar is tegenwoordig door bijna heel Japan te gebruiken. In Osaka hebben ze bijvoorbeeld de Pasmo, maar die werkt precies hetzelfde als de Suica card!

3. Internationaal rijbewijs

Als je in Japan van plan bent met de auto op pad te gaan of bijvoorbeeld te karten door te straten van Tokyo, dan heb je een internationaal rijbewijs nodig. Dit klinkt misschien wat heftiger dan het is. Je hoeft hier geen extra examen voor te doen, je kan hem gewoon kopen! Als je een geldig rijbewijs hebt, dan ga je met dat rijbewijs en een pasfoto naar de ANWB-winkel en regelen ze het daar helemaal voor je. Hij is een jaar geldig en kost voor niet-leden €18,95. Voor leden is het een euro goedkoper.

4. Pocket wifi

Internet is in Japan nog best een dingetje. Het is overal, maar is zeker niet gratis. Roaming aanzetten is een optie, maar let dan wel op dat je dit alleen gebruikt als je het echt nodig hebt. De kosten kunnen anders snel oplopen. Hotels bieden vaak wel gratis wifi aan, maar hoe doe je dat dan als je in de stad bent verdwaald? De meeste toeristen kunnen geen Japans lezen en de Japanners zijn vaak geen sterren in Engels. Hier komt de Pocket wifi om de hoek kijken. Dit handige apparaatje wordt bij veel Airbnb’s standaard aangeboden. Het is een oplaadbare draagbare router, die een lokaal draadloos netwerk creëert. Hoe het precies technisch werkt weet ik ook niet, maar wij hadden in ieder geval gewoon de hele dag gratis internet. Zit je niet in een Airbnb dan kan je ze ook huren! Mocht je daar geen zin in hebben, een plek in Japan waar ze wel gratis internet aanbieden is bij de McDonald’s!

5. Een leeg notitieboekje

Dit is niet onmisbaar voor een reis naar Japan, maar het is wel een leuke toevoeging. Japan is een land van stempels en dus hebben ze bij elke bezienswaardigheid, maar ook bij stations, vliegvelden en postkantoren, een eigen stempel. Het zijn prachtige stempels en ze zijn allemaal uniek. Vaak staat de bezienswaardigheid of een deel daarvan op de stempel. De stempels zijn meestal te vinden in de buurt van de ingang of uitgang, maar soms is het nog best een zoektocht. Verzamel er zoveel mogelijk en je hebt aan het eind van je reis een mooi boekje vol herinneringen van waar je allemaal bent geweest!

6. Foto’s van je koffiezetapparaat

Niet omdat je hem zo gaat missen, alhoewel, ik ga mijn apparaatje best missen. Dit is misschien meer een tip voor elke vakantie dan voor per se een reis naar Japan. Als ik op vakantie ga begin ik zodra ik buiten sta te twijfelen of ik nou alles heb uitgezet en op slot heb gedraaid. Dan ga ik weer naar binnen om alles te checken en vertrek ik weer. Dit wordt lastiger als ik weer ga twijfelen op het vliegveld, in het vliegtuig of zelfs in Japan. Stress die ik niet nodig heb op vakantie. Mijn oplossing is om van deze dingen foto’s te maken vlak voordat ik wegga, zodat ik deze bij twijfel kan bekijken. Uiteindelijk kijk ik dan vaak niet meer omdat ik weet dat ik foto’s heb gemaakt. Maar het geeft me toch een rustiger gevoel! En als ik mijn koffiezetapparaat dan toch een beetje mis, kan ik ook nog even naar hem kijken.

Dit waren een aantal extra dingen die ik meeneem voor mijn reis naar Japan. Nu snel de laptop dicht en op naar Schiphol! Het zal de komende weken iets rustiger worden op mijn blog, maar ik heb een paar dingen al gepland staan die sowieso online komen. En na Japan volgen uiteraard een hoop reisverslagen! Tot snel!

Liefs,

Esther

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!