fbpx
regen op bamboe
Persoonlijk

Ik moet iets bekennen…

Nu ‘de droogte van 2018′ in Nederland officieel voorbij lijkt te zijn en alle planten weer opgelucht ademhalen, moet ik jullie wat vertellen. Ik hou van regen. Altijd al gedaan. Omdat heel Nederland nu blij is met de regen lijkt me dit wel een veilig moment voor deze bekentenis. De meeste mensen zijn het namelijk over het algemeen totaal niet met me eens. Begrijp me niet verkeerd, ik heb het niet over zo’n dagenlange stortvloed of regen als je naar het strand wil, maar gewoon zo’n lekkere flinke zomerbui. Of herfstbui, of lentebui, je snapt het wel. I love it. Waarom dan? Nou dat zit zo.

Lekker binnenzitten

Ik ben een enorme huismus. Ik rommel gewoon heel graag een beetje aan binnenshuis. Als het dan prachtig weer is buiten, dan voel ik me weer zo verplicht om buiten actieve dingen te gaan doen. Terwijl ik dus eigenlijk gewoon met een kop warme thee op de bank wil zitten en naar buiten wil kijken. Of naar Netflix. En als het dan regent, nou dan hoef ik niet naar buiten. Dan kan ik naar hartenlust binnenzitten. Lekker luisteren naar de regen. Of naar Netflix.

Buiten in de regen

Nu zit ik natuurlijk niet alleen maar binnen, ik kom ook gewoon buiten. En in de regen lopen vind ik dus heel gezellig. Paraplu’s worden gedeeld, er ontstaat een soort saamhorigheid en alle natgeregende mensen op straat glimlachen naar elkaar zo van “balen he?”, terwijl ik dan teruglach zo van “fijn he?”. Het leukst zijn de mensen die zo door en door natgeregend zijn dat het ze ook eigenlijk allemaal niets meer kan schelen. Die dan ondanks hun natte pak, toch stiekem glimlachen, want het is eigenlijk best wel prima. Je innerlijk kind komt ook een beetje naar boven en het liefst stap je even extra hard in die plas zodat het water opspat. Het maakt allemaal niet meer uit. De wereld is ook een beetje stiller als het regent en ruikt ook zo lekker na die eerste regenbui in een droge zomer. En uiteindelijk is thuiskomen toch het allerfijnst als het buiten onguur weer is.

Tent in de tuin

Als klein meisje vond ik ook niets leuker dan samen met mijn vriendinnetjes een ‘tent’ bouwen in onze achtertuin wanneer er regen werd voorspeld. Deze tent bestond uit niet veel meer dan het tuinmeubilair met een zeil er overheen, maar hij was supergaaf. Door de stoelen op de tafel te zetten, hadden we gewoon drie verdiepingen! Onder de tafel, op de tafel en op de stoelen. Alle kussens die we konden vinden (en mee naar buiten mochten nemen) legden we vervolgens in de tent en dan zaten we daar samen met een berg snoep in onze tent en trotseerden we de regen. Het was ook eigenlijk alleen maar leuk als het regende. Als de zon schijnt is het ook niet zo comfortabel om onder een soort vershoudfolie voor tuinmeubilair te zitten. Smelt je chocola van.

Zoenen in de regen

Regen is natuurlijk ook gewoon heel romantisch. Er zijn meer films dan ik zo 1, 2, 3 kan opnoemen waarin het liefdeskoppel elkaar in de armen valt tijdens de meest hysterische regenbuien. “It wasn’t over. It still isn’t over!”. Ah, the Notebook, zo’n fijne film. Realiseer me nu ook pas dat deze film ‘het notitieboek’ heet, misschien dat ik hem daarom zo leuk vind. Hoi, ik ben Esther en ik ben verslaafd aan notitieboekjes. In ieder geval blijft het echt bucketlistmateriaal. Dat voorafgaand aan zo’n zoen vaak iets heel dramatisch is gebeurd of het koppel een dikke ruzie heeft gehad hoeft alleen voor mij niet zo. Het romantische effect is dan misschien wat minder, maar hé ik ben ook geen Rachel McAdams dus het is sowieso een beetje een compromis!

Nou dit moest ik dus bekennen. Don’t hate me. Ik hou ook wel een beetje van de zon. Echt hoor! Echt.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!