fbpx
fotograaf
Lifestyle,  Persoonlijk

Instagram: Wat je niet ziet op de foto

Op mijn blog en op Instagram zie je een hoop foto’s voorbij komen. Foto’s van producten die ik review, flatlays en ook foto’s van mijn interieur. Voor de perfecte feed wil je natuurlijk de beste foto’s. Zoals het boek Instaproof ook aangeeft: “Snel en rommelig geschoten kiekjes zullen het minder goed doen dan een foto waar aandacht aan is besteed.” De rommel wordt dus opgeruimd, de overbodige spullen verdwijnen buiten beeld. Maar zoals mijn huis er op de foto’s uitziet, zo ziet het er in real life natuurlijk niet uit. Ik woon niet in een instagramfeed. Dus wilde ik vandaag even die dingen in het zonnetje zetten die normaal achter de camera verdwijnen. Maar dan nu wel even helemaal instaproof vastgelegd!

Mand!

Naast een notitieboekjesverslaving heb ik ook een ding met bakjes. Mijn vriend wordt ook gek als we in een winkel staan en ik kom weer met een doosje of een mandje aanlopen, “om iets in te stoppen”. Ik kan gewoon niet zo goed tegen losse dingen die door het huis zwerven, dus ik verzamel liever alles bij elkaar in één doos. Nou, en als je daar eenmaal mee begint, dan heb je aan één doos echt niet genoeg. Dus worden het er steeds meer. Het mandje hieronder op de foto staat eigenlijk altijd op mijn bureau, behalve als ik dus een foto maak…

Foto hema mand

You’ve got a friend in me

Ik omarm mijn innerlijke kind. Niet alleen ben ik de trotse eigenaar van een paar hamburgersloffen, in mijn huis kom je ook nog wel eens een knuffeltje of een klein figuurtje tegen. Ik vind ze gewoon ontzettend schattig en word er supervrolijk van. Ze leveren alleen vaak niet de meest instagrammable foto’s op. Dus schuif ik ze opzij. Maar dat vind ik ook altijd wel weer zielig (Toy Story heeft me echt voor eeuwig verpest). Daarom hierbij een paar van deze vrolijkerds op een rijtje, omdat ze het verdienen. To infinity, and beyond!

Foto knuffels

Je pent me er eentje!

Te flauw? Oké, te flauw. Maar ik kan gewoon even niks anders bedenken. Input wordt gewaardeerd, laat een reactie achter! Maar goed, ik heb in de loop van de tijd dus een hoop pennen, stiften en potloden verzameld. Dit is vooral te wijten aan mijn Bullet Journal. Als AmandaRachLee in haar nieuwste YouTube video zegt dat een bepaalde pen awesome is, nou dan wil ik die ook. Ik ben dan totaal geinfluenced door de influencer. Het duo hieronder op de foto staat naast het mandje van hierboven op mijn bureau. Maar als ik dan een foto wil nemen, dan vind ik het te druk en moeten ook deze twee het veld ruimen.

Foto pennen en potloden

Mijn glas is halfvol

Ja, ik laat dus overal glazen staan. Ik heb ook eigenlijk altijd wel een glas in de buurt staan. Your girl has got to stay hydrated! Maar het zou dan natuurlijk wel zo prettig zijn als ik die na gebruik even in de vaatwasser zet. Dat is ook oprecht mijn bedoeling. Maar ik ben gewoon ook zo’n type die maar één glas per dag wil gebruiken. Dus ze verplaatsen met mij mee door het huis. Alleen, ja, dan vergeet je er soms wel eentje. En pak je een nieuwe. Maar als je dan een #instaproof foto wilt maken, dan hoeft zo’n glas met een restje cola erin niet per se op de foto.

Foto glazen

Get pets they said…

Huisdieren zijn volgens mij soms net zo erg als kinderen. Ik ben elke avond bezig met het opruimen van een stapel speeltjes. Ik hoor alle moeders nu denken, haha wacht maar… En waarschijnlijk hebben jullie gelijk. Maar toch, ik verbaas me elke avond weer als ik overal honden- en kattenspeeltjes vandaan trek. Je begrijpt, voordat ik dus een foto kan maken, loop ik gebukt door de kamer om alles te verzamelen en in de juiste bakken te gooien (zie je, zijn die bakken weer).

Foto hondenspeeltjes

Dit waren een paar dingen die ik altijd van foto’s weghaal. Probeer weg te halen in ieder geval. Soms lukt het ze wel eens om onopgemerkt een plekje in de foto te bemachtigen. Zoek ze maar eens op mijn feed, ze staan er echt tussen. Haal jij ook wel eens dingen weg voor een instagramfoto?

Liefs,

Esther

2 Comments

    • Esther

      Oehh zo’n scherptediepte trucje moet ik ook maar eens gaan doen! Soms heb ik een hele stapel foto’s gemaakt en zie ik daarna ineens wat staan dat er niet op had gemoeten. Kan ik weer opnieuw beginnen! 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!