fbpx
wereldkaart canvas
Interieur

Interieurtip: Lege muur? Ga voor een wereldkaart!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie een update heb gegeven over mijn grote mensenhuis. Nou, ten eerste, het staat er nog steeds. Altijd fijn! Daarnaast hebben we de studeerkamer zo goed als af, ligt er op de overloop nu laminaat in plaats van tapijt en hebben we iets nieuws verzonnen voor bij de eettafel. We hebben daar namelijk een wereldkaart opgehangen!

Lekker wegdromen…

Op ons flatje in Utrecht hadden we ook altijd een wereldkaart aan de muur. Dat was alleen een ingelijste poster die zijn beste tijd wel had gehad. Mijn vriend en ik zijn het meestal niet met elkaar eens over wat er op een muur moet komen, – de strijd rondom mijn Orient Express poster is nog niet gestreden – maar wereldkaarten vinden we wel altijd gaaf.

wereldkaart ophangen

Misschien is het dat je er zo lekker bij kan wegdromen naar een grote wereldreis. Of juist dat je je weer even realiseert dat er nog zoveel meer is dan alleen ons kleine kikkerlandje. Maar je kan bijvoorbeeld ook gaan bijhouden waar je allemaal al wél bent geweest. Kortom, een wereldkaart is meer dan alleen iets moois voor aan de muur!

Tijdloos hip!

Een wereldkaart kan dus wat mij betreft altijd en overal. Voor elk interieur is er wel een design te vinden dat perfect past. Ga je voor een oude schoolkaart of kies je voor een modern ontwerp? Ik hou zelf eigenlijk altijd van kaarten die er een beetje vintage uitzien, maar we hebben nu – na een lange discussie – toch gekozen voor een iets modernere variant. Vooral de kleuren vonden we bij deze erg mooi. Ben je nou superhandig met een kwast dan kan je proberen er zelf een te maken, maar voor de rest van ons, je kan ook gewoon zelf zo’n wereldkaart kopen! Net zo makkelijk.

wereldkaart close up

Het volgende project…

Ons huis is dus van binnen – voor nu – zo goed als af. Maar toen de herfst begon hebben wij de tuin eigenlijk z’n gang laten gaan. Dat heeft geresulteerd in een heftig oerwoud van onkruid. Ik had een paar jaar geleden nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar mijn handen jeuken dus echt om in de lente weer in de tuin aan de slag te gaan. Ik zoek eigenlijk ook nog een mooi plekje om een tuinposter op te hangen. Mijn ouders hebben er al jaren één hangen en het lijkt dan toch altijd net alsof je in Zuid Frankrijk zit in plaats van een tuintje in Noord-Holland. Misschien dat ik kies voor een mooie foto van tempel uit Japan, of een berg uit één van de vakantiefoto’s in Oostenrijk, of juist gewoon een oerhollandse koe! Je merkt, ik ben er nog niet uit. Maar gelukkig heb ik nog even voor het lente is…

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Fotocadeau.nl en bevat gekregen producten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!