fbpx
Bullet Journal Flatlay
Bullet Journal,  Is het wat?

Love it: Bullet Journal

Oja! Niet vergeten! Oja dat ook niet vergeten!

Ik heb een hoofd dat niet stopt met nadenken. Tijdens gesprekken met mijn vriend of zittend voor de tv maak ik vaak een soort paardensprong in mijn gedachten waardoor het volgende dat ik zeg of denk voor mij compleet logisch is, maar voor iedereen die zich niet in mijn hoofd bevindt, wat dus de rest van de wereld is, niet te volgen is. Uiteindelijk kan ik mezelf ook niet meer goed volgen en vergeet ik wat ik net had bedacht. Daarom maak ik ook de hele dag lijstjes in mijn hoofd om een beetje structuur aan te kunnen brengen in mijn gedachten en dingen niet te vergeten. Soms zelfs hardop voor de spiegel, omdat ik echt beter naar mezelf luister als ik mezelf kan aankijken. Vervolgens vergeet ik die lijstjes weer en begint alles van vooraf aan.

In 2016 ben ik daarom begonnen met het gebruiken van een planner. Ik dacht dat het de ideale oplossing zou zijn voor de warrige bedoeling in mijn hoofd. Ik kon nu alles opschrijven en ook mijn creatieve ei kwijt als ik dan alles met een leuk kleurtje of lettertype opschreef. Toch lukte het mij niet om het vol te houden. Als ik dan op Instagram zag hoe creatief mensen hun weken volplanden, keek ik naar die van mij en leende veel van mijn bezigheden zich eigenlijk niet zo om ze heel flitsend op te schrijven. Werken, was draaien, katten ontwormen, tandarts, dierenarts… Niet echt de dingen waar je met een gekleurde pen nog iets spannends van kon maken. Ik ging weken overslaan, ik baalde vervolgens van de lege weken en zo verdween langzaam mijn planner uit het zicht.

Tot ik bij een zoektocht naar hernieuwde inspiratie voor mijn planner in 2018 tegen Bullet Journals aanliep. Ik was meteen verkocht! In plaats van dat je probeert om suffe taken leuk op te schrijven, kan je daar helemaal losgaan op de vormgeving van jouw jaar, jouw maand, jouw week. Je maakt alles gewoon zelf. Als je een week overslaat, geen probleem! Dan begin je volgende week gewoon toch weer op de eerstvolgende pagina? Geen lege bladzijden, want je schrijft alles zelf op.

Het is een super simpel systeem en je kan er zo creatief mee aan de slag als je zelf wilt. Het enige wat je nodig hebt is een notitieboek en een pen. De één houdt alles heel minimaal en de ander creëert de meest uitbundige illustraties. Alles wat jij handig vindt om bij te houden, voeg je toe. Op Youtube staat een video die het systeem heel duidelijk uitlegt. Voor meer informatie kun je ook nog kijken op http://bulletjournal.com.

Ik ben er sinds 1 januari 2018 mee aan de slag en het is echt liefde op het eerste gezicht. Al mijn lijstjes staan nu netjes opgeschreven en dat geef echt rust in mijn hoofd. Ik geef elke maand een kleurthema en ik wissel van basic pagina’s naar volledig volgetekende weken. Gewoon waar ik die week of maand zin in heb. Er zit ook een gigantische community achter en Pinterest, YouTube en Instagram lopen over van de leuke ideeën waar je zo uren doorheen kan scrollen. Je kan er op elk moment mee beginnen, dus waar wacht je nog op! Wel een waarschuwing vooraf, je kan er enorm hebberig van worden. De hoeveelheid pennen, stickers, stempels en stiften die ik onderhand heb verzameld is, tja, flink…

Wie van jullie gebruikt ook een bullet journal?

Bullet Journals op Bol.com

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!