fbpx
Bullet Journal trackers
Bullet Journal

Wat zijn de meest gebruikte Bullet Journal trackers? Ik vertel het je!

Twee weken geleden schreef ik een blog over hoe je met een Bullet Journal moet beginnen. Daar kon je lezen dat je naast jouw agenda en to do’s nog veel meer kan bijhouden in jouw Bullet Journal. Deze week wil ik het daarom met jullie hebben over verschillende trackers. Een tracker is een pagina waarop je iets gaat bijhouden in jouw Bullet Journal. De meest voorkomende zijn de habit, mood, expense en sleep tracker. Wil je meer weten over deze trackers? Ik leg het je uit!

Volg je gewoontes met een habit tracker

De meeste gebruikte tracker in een Bullet Journal is de habit tracker. In deze tracker houd je jouw gewoontes bij. Of probeer je juist van bepaalde dingen een gewoonte te maken! Elke dag dat het je is gelukt om bijvoorbeeld te sporten vink je af. Zo kun je aan het eind van de maand goed zien welke dingen al lekker gaan en waar je de komende maand extra op moet gaan letten. Want, het schijnt dat als je iets 30 dagen volhoudt, het een gewoonte wordt. Ik denk dat het mij nog nooit is gelukt om een habit alle dagen vol te houden, maar dat is echt geen probleem. Vind ik dan, want 31 dagen gezond eten trek ik echt niet. Maar toch zet ik hem er braaf elke maand tussen, want het is voor mij toch een stok achter de deur om iets gezonder te eten. Een compleet lege tracker kan mijn perfectionistische hartje namelijk niet aan!

Bullet Journal habit tracker

Bekijk je humeur met een mood tracker

Ook deze tracker krijgt in veel Bullet Journals een plekje. Met de mood tracker houd je, je raadt het al, je humeur bij! Dit kan door een grafiek, zoals op de foto, maar de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. De één werkt met kleuren om een bepaalde mood aan te geven, de ander tekent elke dag een bloem, waarbij de lengte van de steel aangeeft wat voor dag het was. Zelf gebruik ik de maandelijkse mood tracker (nog) niet zoveel in mijn eigen Bullet Journal. Ik was begonnen met een jaaroverzicht van mijn humeur, maar dat terugbladeren werkte voor mij niet zo goed naarmate ik verder in mijn Bullet Journal kwam. Volgend jaar ga ik deze tracker dus op de maandelijkse manier proberen!

Bullet Journal mood tracker

Houd je uitgaven bij met een expense tracker

In een Bullet Journal kun je naast persoonlijke dingen ook heel goed je financiën bijhouden. Met een expense tracker leg je vast hoeveel geld er elke maand in en uit gaat. Ook houd je bij waar je het aan hebt besteed. Je kan ook nog maandelijks of jaarlijks terugkerende uitgaven met een bepaalde kleur markeren, zodat je in één opslag kan zien wat jouw vaste lasten zijn en hoeveel je daarnaast uitgeeft. Aan het eind van de maand tel je per kolom alles bij elkaar op en zie je of je de maand met een positief of negatief saldo bent geëindigd! Soms best een beetje confronterend (heb ik echt zoveel geld uitgegeven aan pennen?!) maar ik vind het heel nuttig!

Bullet Journal expense tracker

Meet jouw uren slaap met de sleep tracker

De laatste Bullet Journal tracker die ik aan jullie wil laten zien is de sleep tracker. Hierin houd je bij hoeveel uren je elke nacht slaapt. Deze tracker heb ik nu een paar maanden ook zelf in mijn Bullet Journal en ik vind het echt leuk om te volgen! Helemaal mooi als je hem naast je mood tracker zet. Kan je meteen zien hoeveel invloed slaap op je humeur heeft. Ik heb zelf mijn sleep tracker naast mijn habit tracker. Zo kan ik bekijken of veel of weinig slaap invloed heeft op mijn gewoontes! En dat is dus ook echt zo. Mijn moeder zei het altijd al, maar toen geloofde ik het niet (Jaaaa, Mam…”).

Bullet Journal sleep tracker

Dit waren maar een paar dingen die je kunt bijhouden in je Bullet Journal. Je kunt bijvoorbeeld ook je gewicht bijhouden, of het aantal keren dat je vriend is vergeten de toiletbril naar beneden te doen. Dat is het mooie van dit systeem, je kan het precies zo invullen als je zelf wilt! Instagram en Pinterest staan ook vol met ideeën voor andere trackers en variaties op de trackers die hierboven staan. Op mijn Pinterest pagina heb ik ook een bord waar ik Bullet Journal inspiratie op verzamel! Daar staan ook een hoop trackers tussen. Maak jij al veel gebruik van trackers?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!