fbpx
Favoriete kerstfilm
Feestdagen,  Films en series

Nog geen zin in Kerst? Wel na het zien van deze kerstfilms!

Is het heel erg als ik nu al begin over Kerst? Nee? Mooi! Toch handig, je verhaal kwijt op een medium dat tot het moment van publiceren niet terugpraat. Val je in de categorie “Het is pas Kerst na 5 december”, dan adviseer ik je om nu weg te klikken, want er komt me toch een partij kerstigheid jouw kant op! Persoonlijk vind ik half november de perfecte tijd om te beginnen met kerst. Om mezelf zo snel mogelijk in de kerstvibe te krijgen, kijk ik altijd een stapel kerstfilms. Welke kerstfilms kan ik dan het beste kijken hoor ik je denken? Laat mij je daarbij helpen. Ik heb een lijstje voor je met, jawel, mijn favoriete kerstfilms!

Santa Claus: The Movie (1985)

Ik begin met een gouwe ouwe. Santa Claus: The Movie komt namelijk alweer uit 1985! Destijds liep hij in de bioscoop niet zo goed, maar dat heeft de kerstfilm sindsdien ruimschoots goed gemaakt. Het is nu een echte klassieker. De film vertelt het verhaal van jawel, de Kerstman. Alle vragen die je ooit had over de Kerstman worden beantwoord. Zo leer je hoe die rendieren nou toch kunnen vliegen en hoe de toch niet megaslanke Kerstman zich door al die schoorstenen heen krijgt. Alles loopt op rolletjes, maar een film is geen film zonder een beetje drama, dus de Kerstman loopt gevaar als een gewiekste fabrikant Kerst probeert over te nemen. Help! Oké het is geen Acadamy Award materiaal, maar ik vind dit echt een heerlijke kerstfilm. De hoeveelheid fantasie die er ook is gestopt in de Noordpool is echt top. Hij staat nu (nog of al) op Netflix, dus gaat dat zien!

Kerstfilms Santa Claus the movie
Bron: Tristar Pictures ©

Love Actually (2003)

Tsja, dan deze. Need I say more? In de categorie feel good is dit er toch wel echt één waarbij je aan het eind met een grote glimlach zit. Of met blije tranen, want al die knuffels, herenigingen en liefde op dat vliegveld, it gets me every time. In deze film zitten verder zoveel goede acteurs, scènes en muziek dat dit toch wel bijna de ultieme feel good kerstfilm moet zijn. De acht losse verhaallijnen die elkaar toch ook weer doorkruisen geven een extra effect aan deze romantische comedy die natuurlijk, zoals bij het genre hoort, toch vaak redelijk voorspelbaar is. Maar wil je een avond gewoon lekker lachen, zwijmelen en kerstliedjes meezingen? Zet deze dan op! Kerstgevoel gegarandeerd!

Kerstfilms Love Actually
Bron: Universal Pictures ©

How the Grinch stole Christmas (2000)

Kerstfilms vallen vaak eigenlijk maar in twee categorieën. Romantische comedy of familiefilm. Oké, of een soort vage slasher/horrorfilm, maar daar zit niemand echt op te wachten met kerst. How the Grinch stole Christmas is er één uit de categorie familiefilm, maar dat is geen reden om hem over te slaan! De titel geeft het plot van de film al aardig weer, dus je weet wat je kan verwachten. Is soms ook wel eens lekker. Buiten het dorpje Whoville woont dus the Grinch die het niet zo heeft op Kerst en besluit de boel voor iedereen te verpesten. Gaat hem dat lukken? Van mij krijg je geen spoilers! Ik weet niet hoe vaak ik deze film al heb gezien, maar het rijmen van dr. Seuss blijft gewoon heerlijk om naar te luisteren. Als het kon zou ik ook per direct verhuizen naar Whoville, de tijd en moeite die daar in Kerst wordt gestoken is echt #christmasgoals.

Kerstfilms the Grinch
bron: Universal Pictures ©

Home Alone 2: Lost in New York (1992)

Deze film heeft eigenhandig gezorgd voor de eerste punten op mijn Bucketlist. Punt 1: Naar New York tijdens Kerst, logeren in The Plaza Hotel en dan naar de kerstboom bij Rockefeller Plaza. Dit is er wel één waar ik een papa McCallister voor aan de haak moet slaan, want serieus, wat voor werk doet die man dat hij in dat huis woont en die vakanties voor al die mensen gewoon even betaalt? Vertel het me! En dan punt 2: Duncan’s Toy Chest leegkopen. Moet je nagaan hoe kapot ik was toen ik hoorde dat die speelgoedwinkel dus gewoon niet bestaat! Het gebouw staat niet eens in New York! Kinderdroom kapot! HUILEN! Ik was al dik in de 20, maar nog steeds! HUILEN! Toch blijf ik hem kijken want hij zit tjokvol met een heerlijke kerstvibe, Macaulay Culkin toen hij nog leuk was en een hele rits fijne Kersthits. Zo ook mijn eeuwige favoriet, All alone on Christmas van Darlene Love.

Kerstfilms Home Alone 2
bron: 20th Century Fox ©

Miracle on 34thStreet (1994)

De laatste, maar zeker niet de minste in dit rijtje kerstfilms! Miracle on 34th street. Een ontzettend zoet verhaal over een meisje die niet in de Kerstman gelooft en een oude man die gelooft dat hij de Kerstman is. Van deze kerstfilm zijn twee versies, één uit 1947 en één uit 1994. Beide versies staan momenteel nog op Netflix, dus kijk ze allebei en laat me weten welke versie jouw favoriet is! Ik vind die uit 1947 prachtig, maar ik blijf echt een 90’s kid en heb de versie uit 1994 toch net iets vaker opgezet. Net als bij Home Alone 2 krijg je bij accuut zin in Kerst (in New York… in de jaren 90… Damn you 20th Century Fox!), zing je mee met alle Kersthits die langskomen en geloof ook jij weer heel even in de Kerstman. Stiekem.

Kerstfilms Miracle 34th Street
Bron: 20th Century Fox ©

Dit waren mijn favoriete kerstfilms! Zit er ook een favoriet van jou tussen? Of heb ik echt een topper van een kerstfilm overgeslagen? Ik weet dat Netflix momenteel ongeveer dagelijks nieuwe kerstfilms online gooit, maar voor mij is het pas echt kerst na het zien van bovenstaande Kerstfilms. Warme chocolademelk met slagroom erbij en je hebt een heel gelukkig meisje. Het mag natuurlijk nog lang niet gezegd worden, maar daar komt ie toch: Merry Christmas!

Liefs,

Esther

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!