fbpx
hond suki jarig header
Persoonlijk

Het is feest! Onze hond is jarig!

Het is ons gewoon gelukt! We have grown a puppy! Wat water, hondenbrokken, een hoop liefde en tadaa! Een echte hond! Onze lieve Suki is vandaag 1 jaar oud en daar moet ik uiteraard even bij stilstaan. Daarnaast is het ook een mooi excuus om wat überschattige puppyfoto’s met jullie te delen. Want ze was zo FLUFFY!

Puppylove

Suki is onze jongste furbaby, we hadden al twee zeer pluizige katten voordat dit heerlijke hondje in ons leven kwam. Ik heb als kind altijd honden gehad en kon ook niet wachten tot mijn eerste eigen hond. Vanaf het moment dat we gingen samenwonen stuurde ik mijn vriend om de zoveel tijd een foto van een lieve puppy. Ahh toe!? Maar hij was nog niet helemaal overtuigd en vond vooral dat ons flatje in Utrecht niet de ideale plek was voor een hond. Daar was ik het stiekem ook eigenlijk wel mee eens. Dat zei ik natuurlijk niet tegen hem, dat begrijp je.

Maar toen wij verhuisden naar Soesterberg was er geen reden meer om het niet te doen! We hadden een tuin, een bos in de buurt, genoeg tijd, en ongeveer iedereen in de straat had ook een hond. Het duurde dus ook niet lang voordat ook wij op zoek gingen naar een pup. Ik weet nog zo goed hoe blij ik was toen we een mailtje terugkregen dat er nog een pup over was. De volgende dag zaten we in de auto om te gaan kijken bij het nestje en we waren uiteraard meteen verliefd. Niemand kan toch zo’n klein wollig hoopje liefde weerstaan?! Die pup kreeg de naam Suki, wat in het Japans ongeveer vind ik leuk betekent. Met mijn liefde voor Japan, lag een Japanse naam voor de hand. Wij zeggen alleen wel soe-kie in plaats van su-kie, maar dat zijn details!

hond Suki lief

Bezint eer ge begint !

Je begrijpt, we konden niet wachten tot we haar mee naar huis mochten nemen. Op de dag dat we haar op gingen werd ons nog nog heel onheilspellend verteld dat we onszelf nog vaak zouden gaan afvragen waarom we in godsnaam zo nodig een hond moesten. Die is niet goed, dachten we, moet je kijken hoe lief ze is! Oh, how wrong we were… Begrijp me niet verkeerd, ik hou van mijn hond, maar mijn god, wat heb ik haar soms vervloekt.

Het is echt geen overbodig advies om heel goed na te denken waarom je een hond wil nemen. Wij hebben goed nagedacht wat voor type hond bij onze levensstijl zou passen, hoe we het gingen regelen als wij moesten werken, enz., en nóg was ik soms bereid om haar gewoon terug te brengen. Niet echt natuurlijk, rustig aan, maar bij wijze van spreken. Honden zijn namelijk een hoop werk. Je moet om te beginnen elke dag meerdere malen met ze lopen, een hond opvoeden klinkt makkelijker dan het is, wij zijn onderhand toe aan onze vijfde afstandsbediening en ons vloerkleed hebben we na alle ‘ongelukjes’ maar vervangen. En dan was Suki eigenlijk nog een hele brave pup!

hond suki met katten

De onvoorwaardelijke liefde van een hond

Maar, je krijgt er zoveel voor terug! Terwijl ik dit zo schrijf ben ik ook heel benieuwd met wat voor clichés ik op de proppen ga komen als wij ooit een kindje krijgen, maar bij honden is alles gewoon zó waar! De liefde van een hond is onvoorwaardelijk en ze zijn echt altijd blij om je te zien. Het is elke avond weer een geluksmomentje als Suki zich naast me oprolt op de bank en er zo’n diepe tevreden zucht volgt. Iedereen is binnen, alles is weer goed, haar taak zit er weer op voor vandaag. Ze is ook beste vriendjes met de katten geworden en als ze niet bij ons ligt, kruipt ze het liefst naast Chouffe of Chimay.

We kennen sinds we Suki hebben ook ineens de hele straat, want zeker de eerste weken heb je met zo’n bolletje wol enorm veel aanspraak. En al dat lopen is ook nog eens heel goed voor de gezondheid! Ik vind het sowieso geen straf om buiten te wandelen in weer en wind, maar het is toch net een stukje gezelliger met een hondje erbij. Ook mijn hardlooprondjes zijn ineens een stuk vermakelijker. Suki is zo blij als ze lekker mag rennen en dat wapperende staartje is gewoon heel grappig om naar te kijken. Ik kan me gewoon niet meer herinneren hoe het was zonder haar. Ze hoort er helemaal bij!

hond suki en chimay

Lieve Suki, ik hoop dat deze verjaardag er één van velen wordt en dat we samen nog veel avonturen mogen beleven. Volgend jaar geven we je een nog groter bot! Je bent een onmisbaar onderdeel van ons leven geworden en je zal hier altijd een warm mandje hebben! Zo, ik hoop dat jullie dit hele sentimentele verhaal zijn doorgekomen. Ik vond het in ieder geval erg leuk om te delen! Hebben jullie ook huisdieren? Vieren jullie hun verjaardagen ook?

Liefs,

Esther

hond suki op berg

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!