fbpx
project de zwarte trap
Interieur

Project (grote mensen) huis: de zwarte trap

Afgelopen augustus zijn mijn vriend en ik verhuisd van een kleine flat in de grote stad naar een huis voor grote mensen in een klein dorp. Sindsdien is ons huis één groot doe-het-zelf-project. Deze week is dan eindelijk het project ‘de trap’ klaar! Zoals je kunt zien op de foto’s hebben wij gekozen voor een zwarte trap. Even wennen, maar ik ben er mega blij mee!

We hebben lang getwijfeld over wat we met de trap wilden gaan doen. Toen wij het huis kochten zat er taupe op de muren en donkerblauw tapijt op de trap. We waren er vrij snel over uit dat we de trap in ieder geval niet zo gingen houden. Maar wat dan wel? Een betonlook? Wit verven? In de beits zetten?

Ik ben een groot fan van wit in huis. Ik word er mega rustig van en ik vind het de perfecte basis om vervolgens met meubels en decoratie juist veel kleur aan te brengen. Daarnaast is het ook lekker flexibel. Door slechts een paar items te wisselen krijgt een kamer een hele andere vibe, in plaats van dat je een hele muur moet gaan schilderen. Nu heb ik zelf ook een accentmuurtje hier en daar, maar voor het overgrote deel is de basis bij mij wit. De trap wilde ik er alleen wat meer uit laten springen en dus was wit in dit geval geen optie.

Na vele uren op Pinterest kwam ik een foto van een zwarte trap tegen en ik was meteen verkocht. Ik vond het de perfecte combinatie van modern en klassiek die ik zoek voor mijn inrichting.  De trap zwart verven konden we ook mooi zelf doen. We hebben een oud huis, dus het hoeft van mij allemaal niet zo superstrak. Een beetje imperfectie geeft voor mijn gevoel juist veel sfeer en laat zien dat er geleefd kan worden in een huis. Mijn vriend wilde gelukkig een zwarte trap ook wel proberen en dus kon ik aan de gang.

Het donkerblauwe tapijt eraf trekken ging nog redelijk soepel. Daaronder bevond zich echter een laag keiharde bruine lijm die ik met geen mogelijkheid van de trap af kreeg. Uiteindelijk ben ik maar gaan googelen in de hoop de gouden tip te vinden. Nou, die tip vond ik. Cola. Ja, echt. Mik wat cola op de lijm, even laten intrekken en je veegt het er zo vanaf! Kind kan de was doen. Eén opmerking, het moet wel ‘regular’ cola zijn. De light-varianten werken dan weer niet. Terwijl ik de minimaal 30 jaar oude lijm zag losweken, waar ik net met zwaar geschut echt geen beweging in kreeg, was ik ook meteen voor het leven genezen van het drinken van regular cola.

Vele liters cola verder was de lijm eindelijk zo goed als weg en kon ik gaan verven. Nu is een trap verven eigenlijk heel onhandig. Als je alles in één keer zou verven dan woon je even volledig beneden. Dus schilder je de treden om en om, wel zo praktisch. Bij de eerste helft is niet te missen welke treden nat zijn. Vanaf de tweede helft wordt het alleen lastiger. Mijn vriend en ik zijn allebei redelijk handig, maar wel met een toefje onhandigheid. Zo heeft onze zwarte trap uiteindelijk meerdere lagen verf nodig gehad, niet omdat de verf niet dekkend was, maar omdat wij beiden moeite hadden met onthouden welke treden nou nat waren. We hadden weliswaar schoenen neergezet op de treden waar je op kon lopen, maar als je haast hebt of niet kijkt, vergeet je dat soms gewoon. Stond ik daar weer met mijn rollertje mijn voetafdruk weg te werken.

Uiteindelijk zijn alle lagen volledig opgedroogd (goddank) en zijn wij nu de trotse bezitters van een zwarte trap. Ik ben er helemaal blij mee en ik kan weer iets afvinken in het project (grote mensen) huis. Op naar het volgende! Wie is er ook altijd bezig met projectjes in huis?

 

 

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!