fbpx
Quote 1
Persoonlijk,  Quote van de week

Quote van de Week (1): Uitstelgedrag

Voor 2019 heb ik iets nieuws bedacht! De Quote van de week (of de ‘Quelque Quote’! Hoppa, schud ik zo even uit mijn mouw). Elke maandag zal ik hier op quelquechose.nl een quote delen met jullie en vertel ik wat ik daarbij denk of voel. Ik ben ook erg benieuwd wat de quote bij jullie oproept! Omdat ik aan het handletteren ben geslagen, maak ik van elke quote ook een tekening. De quote van deze eerste week is:

“Change your life today, 
don’t gamble on the future, 
act now,
 without delay.”

Van uitstel komt afstel…

Ik heb voor deze quote gekozen omdat dit toch een soort rode draad door mijn leven is. Uitstelgedrag. Ik kan enorm goed plannen maken en vooral dromen, maar er uiteindelijk werk van maken vind ik enorm lastig. Als ik mijn dromen en plannen ga delen met anderen, of deadlines stel, dan is het ineens echt. En als het echt is, kan het ook misgaan. Ik weet dondersgoed dat het gewoon angst is. Bang dat een droom die ik heb mislukt, en wat moet ik dan?

Aan de slag!

Die angst wil ik dit jaar te lijf gaan. Des te meer omdat je nooit weet wat voor een (en hoeveel) toekomst je gegeven is. Ik leef nu, en nu moet ik het doen. Omdat ik natuurlijk niet van de ene op de andere dag mijn dromen kan verwezenlijken, ga ik ze opsplitsen in kleinere stapjes. Stappen waar ik wel een deadline aan durf (en kan) geven. Zo hoop ik uiteindelijk mijn doelen te bereiken!

Heb jij hier ook wel eens moeite mee? Of heb jij een andere associatie met deze quote? Laat het me weten! Ik ben benieuwd wat jullie kijk op deze quote is!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!