fbpx
Disney quote
Persoonlijk,  Quote van de week

Quote van de Week (2): Dromen

De quote van deze week sluit goed aan op die van vorige week. Ik pak de rode draad gewoon weer op en ga het deze week hebben over dromen. Of beter gezegd, dromen najagen. Volgens mij is dat voor veel ‘inspirerende’ quotes ook een terugkerend thema. Ik denk dat ontzettend veel mensen worstelen met het waarmaken van hun dromen. De quote van deze week is daarnaast afkomstig van Walt Disney (volgens het internet) en dat is voor mij al reden genoeg om hem te bespreken!

All our dreams can come true,
If we have the courage to pursue them!

Dromen

Eén ding waar ik ontzettend goed in ben is dromen. In mijn hoofd heb ik al een Oscar gewonnen voor mijn hoofdrol in een fantastische film, ben ik de beste Mol ooit geweest, heb ik Expeditie Robinson glansrijk gewonnen en kan ik al mijn rekening betalen dankzij het bloggen en illustreren. Maar tot nu toe vindt dit allemaal in mijn hoofd plaats. Alles ook daadwerkelijk uitvoeren is vaak het probleem. Die courage om mijn dreams te pursuen, die mis ik dus een beetje.

en dus..

Maarja, hoe los je dat nou op he? “Gewoon doen toch”, zegt mijn vriend dan. Maar zo makkelijk vind ik dat niet. Hoewel sommige dromen sowieso een beetje ver zijn gegrepen, zijn sommige best haalbaar. Zeker die van dat bloggen en illustreren. Toch maak ik er in mijn koppie van alsof ik de Mount Everest moet beklimmen. De oplossing hiervoor is volgens sommigen om die grote dromen op te delen in kleinere doelen. Het probleem is vaak alleen dat ik niet zo goed weet hoe ik die kleine doelen dan moet maken. Waar moet ik beginnen? Wat is dan het eerste stapje?

Bullet Journal methode boek dromen

Op dit moment helpt het boek van Ryder Carroll, de Bullet Journal Methode, mij hier heel goed bij! Ik ben het boek gaan lezen om meer te leren over het gebruiken van een Bullet Journal, maar het boek bevat ook zoveel tips voor het stellen (en behalen) van doelen dat ik echt denk dat het me dit jaar gaat allemaal gaat lukken! Oké, die Oscar misschien niet dan…

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!