fbpx
recepten bullet journal titel
Bullet Journal,  Food

Bewaar recepten voortaan in je Bullet Journal!

Op het internet kun je tegenwoordig vrijwel alle recepten vinden. Zowel de standaardrecepten, als die speciale van iemands oma die hetzelfde gerecht net even wat anders in elkaar flanst. Maar wat nou als je net dat ene recept zoekt dat je een paar weken geleden hebt geprobeerd en dat zo ontzettend lekker was? Dat recept van die link uit iemands Instagram Stories, maar waar je bent vergeten een screenshot van te maken? Wat nu? Om dit soort zoektochten te voorkomen, heb ik voor jou een oplossing! Bewaar je favoriete recepten voortaan in je Bullet Journal!

Verschillende manieren om recepten te bewaren in je Bullet Journal

Ik ben geen enorme koker (enorm niet eigenlijk) maar bakken vind ik wel erg leuk. Het lastige van bakken is alleen dat je meteen met een hele taart zit. Zonder speciale gelegenheden of binnenkort visite zit er niks anders op dan die taart samen met mijn vriend opeten. Weggooien is uiteraard geen optie, daarvoor hou ik teveel van taart. En voedselverspilling etc. Kortom, niet erg goed voor de de lijn. Maar omdat ik het ook weer zonde vind om die recepten te vergeten, bewaar ik ze nu in mijn Bullet Journal!

Je Bullet Journal is ook een handige plek om recepten te bewaren. Je gebruikt hem veel en je kan in de index makkelijk opnemen welk recept waar staat. Daarnaast ben je ook helemaal vrij hoe je het recept in je Bullet Journal plaatst! Je kunt je favoriete recepten uitprinten en in je Bullet Journal plakken, maar je kunt het ook gewoon opschrijven. Of je laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en maakt er een heel kunstwerk van!

recepten bullet journal kurisumasu keeki

Kurisumasu Keeki!

Het recept op de foto is die van een ‘Kurisumasu Keeki‘ (Christmas Cake). Dit recept lijkt een beetje op een strawberry shortcake. In Japan wordt deze taart veel gegeten met kerst, vandaar ook de naam. Afgelopen kerst kregen mijn vriend en ik de opdracht om het dessert te verzorgen en dus leek het ons leuk om deze te maken, gezien onze liefde voor Japan!

Nu verliep de uitvoering niet geheel vlekkeloos. Het recept was in het Engels en dat is altijd lastig schakelen. Vervolgens liet ik ook de gelatine te lang staan waardoor het onmogelijk was die nog met de slagroom te mixen. Gestabiliseerde slagroom werd dus gewone slagroom en de taart heeft daardoor het grootste deel van zijn bestaan in de koelkast doorgebracht. Maar de smaak was heerlijk! Omdat ik deze taart graag onder de knie wil krijgen heb ik het recept in mijn Bullet Journal verwerkt!

Bewaar jij ook weleens recepten in je Bullet Journal?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!