fbpx
Netflix the princess switch
Feestdagen,  Films en series,  Is het wat?

The Princess Switch: zien of overslaan?

Jawel, het is toch echt the Season aan het worden! The Holiday Season! De lichtjes verschijnen langzaam in de straten en tuinen, de chocolademelk wordt in bulk ingeslagen en de dikke sokken liggen weer in mijn la. Heerlijk! Vorige week deelde ik al mijn favoriete kerstfilms en deze week heb ik voor jullie de nieuwste kerstfilm van Netflix in de aanbieding, The Princess Switch. De film staat sinds 16 november op Netflix en heeft Vanessa Hudgens in de hoofdrol. Hoofdrollen eigenlijk, want ze speelt beide prinsessen die switchen. Vorig jaar is het Netflix ook al gelukt om goed te scoren met kerstfilms, maar lukt het ze dit jaar weer? Want The Princess Switch, is het wat?

The Princess Switch

In The Princess Switch runt Stacy De Novo een banketbakkerij in Chicago als zij door haar beste vriend wordt opgegeven voor een prestigieuze banketbakkerswedstrijd in het koninkrijk Belgravië. Ja, zo heet het echt. Beetje zo’n naam in de categorie wat is er afgevallen dat jullie dit beste optie vonden? Wat ze op de naam hebben bezuinigd bij Netflix hebben ze wel ruimschoots goedgemaakt op de styling van de sets, want OMG ik wil naar Belgravië deze kerst!

Maar goed, ik dwaal af, het verhaal! Eenmaal aangekomen in Belgravië loopt Stacy haar dubbelganger tegen het lijf. Margaret, de hertogin van Montenaro. Zij trouwt binnenkort met de prins van Belgravië en zou zo graag eens als normaal meisje over straat willen. Ze spreken af tijdelijk van leven te ruilen en dat loopt natuurlijk allemaal niet zoals gepland!

the princess switch
© Netflix

Is het wat?

Dan nu de vraag, moet je The Princess Switch gaan zien of kan je hem overslaan? Hou je van romcomover-de-top-kerstfilms? Dan moet je hem zeker kijken. Zoek je een film met diepgaande inhoud? Dan adviseer ik je om alle kerstfilms over te slaan. Het verhaal van The Princess Switch mierzoet, maar hij kijkt echt heerlijk weg.

In het begin moest ik wel even wennen aan het deftige Britse accent dat Vanessa Hudgens probeert te doen, inclusief alle cliché Britse woorden die daar dan volgens filmmakers bijhoren. Maar uiteindelijk zat ik helemaal in de film en hoopte ik dat alles toch nog goed zou komen. Alle foute kerstromcomclichés komen natúúrlijk voorbij, maar ondanks de voorspelbaarheid is hij erg leuk.

Het budget voor alle overige acteurs was denk ik wel op nadat Netflix Vanessa Hudgens had gestrikt, want wat één van de juryleden van de bakwedstrijd nou probeerde te zeggen is me nog steeds niet duidelijk. Acteren is blijkbaar toch een kunst. Maar dit zijn maar details!

The Princess Switch krijgt (nog) geen plekje in mijn lijstje van favoriete kerstfilms aller tijden, maar zeker een eervolle vermelding. Ik ga hem sowieso nog een keertje kijken deze kerst! Warme chocolademelk erbij, haardvuurtje aan, nu al zin in! Heb jij The Princess Switch al gezien?

Wil je de trailer nog zien? Klik dan op de foto hierboven!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!