fbpx
Netflix the princess switch
Lifestyle

Vandaag hoef je niks te doen en dit is de reden waarom!

Soms wil je gewoon een dag even helemaal niks, heb je zwaar de behoefte aan voor de buis hangen of wil je alleen maar in je bed blijven liggen. Herken je dit? Nou dan ik heb nieuws voor je. Dat mag allemaal vandaag! Volgens daysoftheyear.com is het vandaag namelijk ‘Lazy Day’. Een dag die in het leven is geroepen om eens even lekker helemaal niks te doen. Love it! Wat jullie misschien niet weten is dat niks doen één van mijn vele talenten is. Ik ben er onderhand aardig goed in geworden, al zeg ik het zelf. Voor een dagje bingewatchen draai ik mijn hand niet meer om. Dus blijf vooral zitten, beweeg niet te veel, hier zijn mijn tips voor jou zodat ook jij vandaag met succes liever lui dan moe kan zijn!

1. Trek een goede outfit aan

Een goed begin is het halve werk. Op een dag als vandaag waar niks doen het doel is, moet je outfit vooral comfortabel zijn. Niet te strak, het is belangrijk dat je bloedsomloop voldoende ruimte heeft. Daarnaast wil je soms snel van houding wisselen (bijvoorbeeld van de kleermakerszit naar de gestrande walvis) en dat moet gewoon kunnen. Verder moet het ook allemaal niet te koud en niet te warm zijn. Laagjes is het devies! Dit is ook het moment om lekker niet te matchen, geen make-up te dragen en je ongekamde haren in een soort van knot te draaien. De wereld zie je morgen wel weer.

2. Kies de juiste locatie

Als de outfit is geregeld zoek je vervolgens een goede locatie uit. Dit kan je bed zijn, maar ook de bank of met lekker weer een plekje in de tuin. Omdat niemand vrolijk wordt van de hele dag in dezelfde houding te moeten liggen is een beetje ruimte om te draaien aan te raden. Ikzelf kies ook graag voor een locatie in de buurt van de keuken, zodat wanneer mijn proviand op is (zie punt 4), het niet veel tijd en moeite kost om deze weer aan te vullen. Liever lui dan moe ben je niet zomaar mensen.

3. Regel voldoende entertainment

Onmisbaar bij een dag niks doen. Zorg dat je Netflix standby hebt, of een boek, of een kat, in ieder geval iets om naar te kijken. Er is niks fijners dan deze Lazy Day gebruiken om die ene serie te gaan bingewatchen waar je normaal niet aan toekomt. Of duik diep in YouTube en ontdek zo de beste video’s ooit. Pro tip: zorg dat je de oplader van je telefoon/laptop/tablet in de buurt hebt zodat je niet hoeft op te staan als je batterij leeg is. Je mag me later bedanken.

4. Zorg voor voldoende proviand

Niks doen is niet niks hoor. Er moet ook worden gegeten en het is altijd belangrijk om te blijven hydrateren, ik herhaal hydrateren! Zorg dus dat je voldoende drinken en snacks in de buurt hebt. Dat hoeven natúúrlijk niet allemaal ongezonde snacks te zijn, whatever floats your boat, maar het kán wel. Just saying.

5. Vergeet het dekentje niet!

Dit wordt vaak vergeten, maar voor een dagje niks doen is hij essentieel. Het dekentje. Van stil zitten of liggen word je soms gewoon een beetje rillerig. Niks is dan zo lekker om onder een dekentje te kruipen. Ik weet het, het is de afgelopen dagen onmogelijk heet geweest en een dekentje is misschien het laatste waar je zin in hebt, maar met de huidige dip in temperatuur kan het maar ineens zo zijn dat je toch koude voeten krijgt. Tsja, en dan zou je willen dat het dekentje naast je lag.

6. Optioneel: Bel een vriend / vriendin

Niks doen kan heerlijk in je eentje, maar soms is het gewoon leuker om samen te niksen. Je kan dan mooi het halen van snacks verdelen en tijdens Temptation Island samen naar de tv schreeuwen. Wel is het dan belangrijk dat je allebei goed begrijpt dat er verder niet veel gaat gebeuren. Dat niet ineens iemand het idee krijgt om iets actiefs te gaan doen, zoals fietsen of winkelen. Naar de voordeur lopen om de bestelling van Thuisbezorgd aan te nemen is het actiefst dat jullie worden vandaag.

Ik hoop dat deze tips je helpen om vandaag lekker goed lui te zijn. Als er één dag in het jaar is waarop dat uitermate goed kan, dan is het wel vandaag. Veel succes en doe vooral niet te veel. Liever lui dan moe!

Follow my blog with Bloglovin

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!