fbpx
dingen over mij
Persoonlijk

Vijf dingen die je moet weten over mij

Wie is dat nu? Dat meisje achter Quelque Chose? Ja, ik zeg gewoon meisje, want ik vind het heel heftig om mezelf vrouw te noemen. Heeft iets te maken met dat ik ‘vrouw’ heel volwassen vind klinken en ik dan naar mijn hamburgersloffen kijk en dat matcht gewoon niet. Enfin, op mijn ‘over mij‘ pagina staat natuurlijk al wat informatie over mij en misschien ken je mij gewoon persoonlijk en zijn de dingen in deze post echt geen nieuws voor je. Toch lijkt het mij geinig om een paar dingen te delen die wat minder voor de hand liggen dan leeftijd, woonplaats en hoeveelheid huisdieren (FYI, twee katten en één hond). Dus daar gaan we! Vijf dingen die je moet weten over mij…

1. Ik heb een ding met notitieboekjes.

Mijn vriend zegt verslaafd, ik zeg bovengemiddeld geïnteresseerd. Feit is wel, als ik ergens notitieboekjes zie liggen, moet ik altijd even kijken en moet ik ze ook eigenlijk altijd even kopen. Ik kan het niet helpen. Er zijn er zoveel en ze zijn allemaal zo leuk en zo handig ook. Stel je voor dat je een notitie wilt opschrijven, dan is het ontzettend handig als je een notitieboekje bij de hand hebt. Als ie er dan ook nog leuk uitziet is je dag toch meteen goed? Ik kan het ook niet over mijn hart verkrijgen om ongebruikte notitieboekjes die ik al jaren heb weg te gooien, stel nou dat ik ze nodig heb?! Oké, fair enough, ik heb misschien toch wel een kleine verslaving, kleintje maar…

2. Ik praat tegen mezelf, vaak.

Zoals je hier hebt kunnen lezen, heb ik een hoofd dat niet stopt met nadenken. Vaak is de enige oplossing om maar gewoon hardop tegen mezelf te gaan praten. Vroeger was het vooral lijstjes opsommen, maar tegenwoordig voer ik hele gesprekken met mezelf en vind ik het eigenlijk wel gezellig. Ik ben de enige die er altijd is, altijd luistert en ik ben het ook eigenlijk altijd met mezelf eens. Wel zo makkelijk.  Als je nooit met jezelf praat is het misschien even wennen, maar probeer het maar eens en je hebt er een vriend voor het leven bij. Vriendschap was nog nooit zo makkelijk!

3. Ik ben een Formule 1 fan.

In mijn herinnering was er elke zondag een race, maar dat zal in de praktijk wel niet zo zijn geweest. Kinderherinneringen zijn niet altijd even scherp. Maar dankzij mijn vader ben ik de Formule 1 wel al vroeg gaan waarderen. Mijn vader wist alles en ik heb waarschijnlijk heel wat commentaar van Olav Mol verstoord met vragen, maar mijn vader gaf altijd rustig antwoord.
Een kleine periode in mijn tienerjaren waren jongens, msn en kleding ineens een stuk interessanter maar nu ben ik alweer bijna 10 jaar trouwe fan. Mijn vriend was stomverbaasd toen ik voor het eerst op een zondagochtend om 06:30 uur uit bed sprong (doet ze anders nooit) en de tv aanzette voor de GP van Japan. Lewis Hamilton was de eerste coureur waar ik echt fan van was, maar nu zit ik door Max Verstappen toch echt elke racezondag met een Red Bull pet op mijn hoofd. Sorry Lewis…

4. I love Japan!

Als ik op vakantie ga, vind ik het leuk om mij te verdiepen in het land waar ik heen ga. Dus toen vorig jaar een reis naar Japan op de planning stond heb ik dat ook gedaan. Meestal wordt mijn interesse na de reis wat minder en volgt er een nieuw land. Dit is alleen niet gebeurd met Japan. Onze vakantie heeft mijn interesse alleen maar verder aangewakkerd en het is misschien een lichte obsessie te noemen. We gaan dit jaar weer naar Japan en hebben kaarten voor de GP van Japan geregeld! Twee vliegen in één klap, zeg maar. Wederom ga ik helemaal los op het plannen en probeer nu ook de taal beter te leren. Ik vind ook praktisch alles leuk. Het eten, de cultuur, de series, het eten, de stationery (jaaa nog meer notitieboekjes), het feit dat Pokémon daar gewoon nog echt oké is, zei ik al het eten? Ik besef me heel goed dat er ook minpunten aan de cultuur en het land zitten, rotte appels heb je overal, maar op dit moment draag ik nog gewoon een hele grote roze Japanse bril. Arigatou.

5. Ik zing hardop mee met Disney films, altijd.

De laatste, maar zeker niet de minste. Heeft weinig toelichting nodig denk ik zo. Ik doe écht mijn best om niet vals te zingen. Maar als je de stemmen van de acteurs wilt horen, dan moet je met mij geen Disney kijken. Let it go!

En toen was ik al bij vijf! Misschien denk je nu “goh wat een mafklapper”, misschien herken je wat dingen. Ik had in ieder geval nog wel even door kunnen gaan. Er zijn nog wel meer dingen die je moet weten over mij. Maar dat bewaar ik gewoon voor een volgende keer. Cliffhanger…

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!