fbpx
personal bullet journal
Lifestyle

Waarom ook jij jouw eigen hype girl zou moeten zijn!

“Hi, I’m Sophia Grace and this is Rosie”. Het is alweer bijna 7 jaar geleden dat ik deze twee voor het eerst op YouTube langs zag komen. Twee schattige meisjes in roze tutu’s die zonder moeite het nummer Superbass van Nicki Minaj mee rappen. Nou, eigenlijk één schattig meisje dat rapt en een ander schattig meisje dat ernaast staat te dansen. Ze zegt niks, zingt niet mee, maar ze heeft all the right moves. Het is Rosie, de hype girl.

Everyone needs a Rosie

Eigenlijk zou iedereen een eigen Rosie naast zich moeten hebben lopen. Gewoon iemand die je net dat extra beetje zelfvertrouwen geeft om de dag vollédig te rocken. Ze benadrukt hoe fantastisch je bent en heeft bij al jouw uitspraken een bijpassend danspasje. Nu is dat vanwege praktische en logistieke redenen niet per se haalbaar, maar geloof me, bij gebrek aan een persoonlijke hype girl, kan je gewoon jouw eigen Rosie zijn!

hype girl gif

Applausje voor jezelf

Nu zeg ik niet dat je overal spontaan moet gaan dansen (lijkt me wel leuk, nodig mij dan ook even uit), maar omring jezelf bijvoorbeeld met positieve quotes. Ik heb op dit moment allemaal kaartjes met teksten voor mijn neus hangen. Gewoon omdat ik er blij van word als ik er naar kijk. Ik heb ook jaren rond gelopen met een medaillonketting met daarin op een stukje papier een complimentje dat ik ooit kreeg toen ik even niet zo lekker ging. “Je bent precies goed zoals je bent”. Words to live by. Af en toe keek ik dan weer op dat papiertje en las ik het hardop voor.

Toegegeven, het is even een drempeltje waar je overheen moet. Zo voor de spiegel gaan staan, jezelf aankijken en dan zeggen dat je goed bent in wat je doet. Ik wacht liever tot iemand anders dit tegen me zegt. Maar uiteindelijk is iedereen druk bezig met zijn eigen leven en is het niemand zijn of haar taak jou een goed gevoel te geven over jezelf. Je moet er toch echt zelf wat van maken.

Dus applaudisseer voor jezelf, zeg tegen jezelf dat je er mag zijn en herhaal dit regelmatig. In dit tijdperk van vergelijken op sociale media, is het goed om stil te staan bij jouw eigen kracht en waarde. Want die heb je! Maar voor het geval het je nog niet helemaal lukt je eigen hype girl te zijn, zal ik jouw Rosie zijn. Want, je bent precies goed, zoals je bent!

Liefs,

Esther

 

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
Close
error: Content is protected !!